
Un accident rutier a avut loc, azi, pe fondul vremii nefavorabile, în urma căruia o persoană a fost rănită.
Accidentul s-a produs în Eforie, între două autoturisme. Primul auto circula dinspre Eforie Sud către Nord. Când a ajuns în curba de dinainte de sensul giratoriu, nu a adaptat viteza, a derapat și pătruns pe contrasens, unde a intrat într-un auto care circula dinspre Eforie Nord către Eforie Sud.
Victima este pasagera din primul auto. A fost rănită ușor.
Un alt accident rutier a avut loc, puțin mai târziu, pe DN2A. Au fost implicate tot două autoturisme, iar o persoană a fost rănită.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU CIRCULAȚIA ÎN CONDIȚII DE IARNĂ
Polițiștii rutieri constănțeni vă recomandă să circulați cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să adoptați o manieră preventivă de condus și să nu plecați la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.
Citește și: Cum se circulă pe drumurile din sud-estul României VIDEO
Întrucât în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, să utilizeze în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, iar în condițiile unui carosabil alunecos, să evite pe cât posibil manevra depăşirii.
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.