Acoperișul Colegiului Mircea cel Bătrân, distrus de furtună. Primăria Constanța a pierdut 19,3 milioane lei pentru reabilitarea imobilului

Acoperișul Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanța a fost parțial distrus de furtună. Bucăți din el au căzut în curtea interioară.

Clădirea colegiului, impresionantă, are nevoie de reabilitare.

Demersurile au fost început de fostul primar, Decebal Făgădău, unul dintre absolvenți. Certificatul de urbanism pentru proiectul „creşterea eficienţei energetice a imobilului Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a fost obținut încă din decembrie 2015.

După ce a pierdut alegerile, proiectul a fost însușit de primarul Vergil Chițac.

„Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța aniversează 125 de ani de excelență în educație. Este un moment cu adevărat special pentru orașul nostru, al cărui spirit s-a confundat întotdeauna cu numele de legendă al acestei instituții. Noi, constănțenii, știm cel mai bine ce reprezintă acest munte de performanță și de tradiție pentru tinerii noștri și pentru viitorul lor. De aceea, dați-mi voie să salut din toată inima momentul de față și să îmi exprim convingerea că elitele care cresc aici vor da strălucirea orașului de mâine. La mulți ani!”, spunea primarul Vergil Chițac în 2021.

În ianuarie 2022, Chițac se lăuda că a semnat 8 contracte de finanțare. Printre ele se număra creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Mircea cel Bătrân, contractul fiind de 19,3 milioane lei, iar finanțarea asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Primăria Constanța a pierdut însă banii pentru reabilitare! Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Acoperișul Colegiului Mircea cel Bătrân, distrus de furtună. Primăria Constanța a pierdut 19,3 milioane lei pentru reabilitarea imobilului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Situația actualizată cu localitățile afectate de lipsa apei din județul Constanța, 19 noiembrie, ora 17.00

Dum nov. 19 , 2023
Astăzi – 19 noiembrie 2023, la ora 17.00, mai sunt afectați de lipsa apei din cauza avariilor înregistrate la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică, abonații din localitățile: Corbu, Corbu de Sus, Vadu, Sibioara, Dumbrăveni, Vîlcele, Plopeni, Viișoara, Cobadin, Cotu Văii, Negru Vodă, Tătaru, Albești și Dulcești, iar în […]
raja

V-ar putea interesa și: