Acoperișul Colegiului „Mircea cel Bătrân”, un pericol pentru elevi, profesori și trecători

Florin Cocargeanu, viceprimar al municipiului Constanța din partea USR, îl acuză pe primarul Vergil Chițac, PNL, că fuge de responsabilitate și găsește scuze și pentru pierderea fondurilor europene destinate reabilitării Colegiului „Mircea cel Bătrân“.

În 2018, fosta administrație vota și cheltuia banii necesari pentru DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție), precum și indicatorii tehnico economici.

„Cu toate acestea, vreme de 5 ani nu s-a făcut nimic concret, iar copiii au fost nevoiți să înghețe în sălile de clasă, într-o clădire aflată într-un stadiu avansat de deteriorare, ce necesită reparații urgente la sistemul de termoficare și acoperiș. Scuza folosită a fost că s-a aplicat pentru obținerea de fonduri europene. Așadar, după 5 ani de cârpeli și obținere de documentații și licitații, când singura speranță era dată de accesarea acelor fonduri și mai era nevoie doar de un aviz, a venit Vergil Chițac și a pierdut finanțarea! 19,3 milioane de lei – aceasta este suma ce ar fi trebuit să ajungă la Constanța pentru reabilitarea uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din județ. Ceea ce nu o să vedeți postat pe pagina de Facebook a Primăriei, acolo unde primarului îi place să apară arătând cu degetul pe niște bucăți de hârtie, este că acoperișul de la „Mircea“ este extrem de deteriorat, iar țigla pur și simplu se desprinde de pe acesta, devenind chiar un pericol, atât pentru elevi sau profesori, cât și pentru trecătorii din zonă.”, a scris Florin Cocargeanu pe pagina sa de Facebook.

Cu foarte puțin timp înainte ca primarul Chițac să îi ridice atribuțiile, acesta fost la colegiul Mircea cel Bătrân și a transmis conducerii să solicite urgent bani de la Primărie pentru reabilitarea sistemului de termoficare și pentru reabilitarea, măcar a unei jumătăți din acoperiș.

„Pur și simplu am considerat că nu putem aștepta alți 5 ani după fonduri europene, în timp ce copiii învață în frig și cu pericolul real generat de acoperiș. Trebuia acționat cât mai rapid, însă primarul a avut ca prioritate îndatorarea orașului, satisfacerea ambițiilor și tovărășiilor politice. Pierderea finanțării s-a produs în luna februarie, iar subiectul a fost relatat atunci în presa locală. Cu toate acestea, abia acum, după pierderea finanțării pentru reabilitarea Zonei Peninsulare, Vergil Chițac a catadicsit să arunce în spațiul public o explicație jenantă, în care a încercat să mascheze incompetența de care a dat dovadă în cazul „Mircea“. Mai mult, ne transmite că va fi efectuat un nou DALI. Adică primul a fost făcut degeaba, iar banii publici au fost aruncați pe fereastră. Rușinos. Trist. Constănțenii nu asta au votat!”, a mai spus Florin Cocargeanu.

Vă reamintim că publicația Constanța 100% a scris despre pierderea finanțării încă din 10 februarie 2023.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Acoperișul Colegiului „Mircea cel Bătrân”, un pericol pentru elevi, profesori și trecători

  1. Realitatea este doar una : s-au preluat numai si numai proiecte aducatoare de bani negri ,nicidecum un proiect din care nu se pot vinde borduri ,dale ,betoane si ceva stalpi de iluminat smart …..Furtul din bani publici si abuzul in serviciu sunt sporturile in care se antreneaza (nederanjata )din ce in ce mai mult administratia Constantei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O aeronavă poloneză care zbura deasupra Mării Negre a fost interceptată de un avion de vânătoare rusesc, la 60 de km spațiul aerian al României

sâm mai 6 , 2023
Vineri, 5 mai, o aeronavă de tip L410 TURBOLET din dotarea Poliției de frontieră poloneze, care executa, în cooperare cu Poliția de frontieră română, misiuni de patrulare de rutină sub egida Frontex deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, a fost interceptată, în jurul orei 13.20, la aproximativ 60 de […]

V-ar putea interesa și: