Acțiuni tematice ale polițiștilor locali din Constanța

Polițiștii locali din Constanța au derulat, în perioada 21 iunie – 23 iunie, patru acțiuni tematice de combatere a unor fapte antisociale, dar și menținerea unui climat public civilizat și in siguranța în zone de interes public, unități sanitare, parcuri, lăcașe de cult, alei de promenadă, mijloace de transport public în comun, parcări publice, piețe agroalimentare din municipiul Constanța.

Cu această ocazie, au fost legitimate 193 persoane, din care 5 au fost predate Direcției Generale de Asistență Socială pentru luarea măsurilor legale necesare, conform competentelor, iar 12 au fost conduse la sediul unității de politie locala în vederea stabilirii identitatii.

Au fost aplicate 186 sancțiuni contravenționale, din care 50 amenzi pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, exercitarea unor acte de cersetorie, săvârșirea unor fapte, acte sau gesturi obcescene, tulburarea ordinii publice, nesupravegherea minorilor, în baza Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 32 amenzi pentru aruncarea unor materiale pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, spălatul covoarelor pe domeniul public, ocuparea locului de parcare, staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 90 amenzi pentru lipsa titlului de călătorie valabil, în conformitate cu prevederile Legii nr.92/2007 a serviciilor de transport public local, două amezi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, în sensul nerespectării obligației de a solicita un nou act de identitate de la data expirării celui anterior, în termenul legal , două amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun, 10 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Acțiune pe rău famata stradă Semănătorului

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pentru menținerea ordinii și liniștii sigurantei publice pe sectorul de compentența al Serviciului Ordine Publica 2 care include Str Semănătorului din cartierul Anadalchioi, zonele Eden, Henri Coanda, Trocadero, Tomis 3, Tomis Nord, Dacia, Dionisie cel Mic, dar și alte zone de interes public precum : piețele agroalimentare Brotacei, Tic Tac, Tomis 3, Cireșica, Parcul Tăbăcărie, Stadionul Badea Cârțan, în data de 21 iunie a.c, în intervalul 08.00-16.00, polițiștii locali au legitimat 30 de persoane și au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanta, desfășurarea in condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piața. In urma controlului efectuat s -au aplicat 28 sancțiuni contravenționale, din care 4 amenzi contravenționale pentru acte de comert ilicit, 8 amenzi pentru fapte antisociale precum aruncarea / depozitarea de diverse obiecte pe domeniul public, răscolirea gunoiului menajer din punctele de colectare special amenajate , arderea unor materiale pe domeniul public, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța , 15 amenzi pentru opriri / staționări neregulamentare efectuate cu încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, 1 amenda pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români. Au fost dispuse și măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate în mod nelegal.

De asemenea, în data de 21.06.2019, în parcarea de la Aqua Magic, o persoană a fost amendată contraventional cu suma de 1000 lei pentru ca a efectuat manevre de întoarcere, accelerări bruște ( drifturi ) pe domeniul public, punând în pericol participanții la traficul rutier și pietonal.

Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii din Constanța au întocmit, ieri, 4 dosare penale pentru șoferi

lun iun. 24 , 2019
Polițiștii din Constanța au întocmit, ieri, 4 dosare penale pentru șoferi care au încălcat legea. Astfel, pe 23 iunie, în jurul orei 18.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 39 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp […]

V-ar putea interesa și: