Activitățile care implică mai mult de 1.000 de persoane, INTERZISE în România

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus. Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/videos/200534791048556/

Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.

Vor fi luate măsuri speciale și pentru evenimentele publice la care participă mai puțin de 1.000 de persoane.

„Referitor la adunările cu sub 1000 de oameni, deciziile vor fi nuanțate și se aplică anumite criterii, în primul rând se va avea în vedere natura evenimentului, a contacților și a spațiului. Vor fi luate în vedere vârsta pacienților, dacă vin din zone în care sunt focare. Se va ține scop și de tipul acestor activități, de destinația din care vin pacienții. Se identifică 3 nivele de risc în baza acestor criterii pe care le vor avea direcțiile de sănătate publică”, a precizat Horațiu Moldovan, ministrul Sănătății.

Azi sunt în carantină 15 persoane, alte 12 734 sunt autoizolate. Sunt 13 cazuri de infectare, 4 au fost declarate vindecate. Cei mai mulți pacienți nu prezintă simptome și au o stare bună.

De asemenea, stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie. Nici aparținătorii nu mai au voie să intre în spitale până la acea dată.

„Meciurile de fotbal se vor desfășura fără spectatori”, a precizat Raed Arafat.

„Sunt măsuri necesare pentru prevenire”, a mai spus Raed Arafat.

Este pentru prima dată după 1989 când în România se iau astfel de măsuri, a subliniat acesta.

Detalii puteți citi aici: CORONAVIRUS. Explicații despre măsurile fără precedent luate de Guvernul României


Citește și:


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

CORONAVIRUS. Explicații despre măsurile fără precedent luate de Guvernul României

Sun Mar 8 , 2020
Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Grupul de Comunicare Strategică, fondat de Guvernul României, a dat detalii despre această măsură și nu numai. „Această măsură este obligatorie, la […]
coronavirus