Actorul Teodor Corban a murit la 66 de ani

Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit la vârsta de 66 de ani.

Anunțul a fost făcut teatrologul Oltiţa Cîntic, marţi dimineaţă, pe Facebook.

„S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din „Aferim”, unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiaţii. (…) Drum lin către stele, Teodor Corban! Îţi simţim deja lipsa”, a scris teatrologul.

Teodor Corban s-a născut pe 28 aprilie 1957, la Iaşi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, potrivit site-ului Naţionalului ieşean.

În Naţionalul ieşean a jucat în numeroase spectacole, printre care: „Scadenţa” de Elias Canetti, regia Ovidiu Lazăr, 1989; „Chiriţa în balon” şi „Chiriţa în Iaşi” de Vasile Alecsandri, regia Ovidiu Lazăr, 1990; „Carol” de Slavomir Mrozek, regia: Irina Popescu Boieru, 1990; „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraudoux, regia Irina Popescu Boieru, 1991; „Venexiana”, regia Cristian Hadji-Culea, 1994; „Anecdote provinciale” de Alexandr Vampilov, regia Ion Sapdaru, 1994; „Chiriţa în provinţie” de Vasile Alecsandri, regia Ion Sapdaru, 1997; „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, regia Ion Sapdaru, 1998; „Livada de vişini” de A. P. Cehov, regia Alexander Hausvater, 2000; „Trei”, adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Puşcaşu şi Ionuţ Cornilă după „Trei pe un balansoar” de Luigi Lunari, regia Teodor Corban, 2020; „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga, 2020; „Terminal: Brazilia” de Spiro Scimone, regie colectivă, 2022.

A avut, de asemenea, multe prezenţe şi în filme. Printre peliculele în care a jucat se numără „Aferim!”, „Un etaj mai jos”, „Betoniera”, „O vară foarte instabilă”, „Poziţia copilului”, „Portretul luptătorului la tinereţe”, „Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, „Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „California Dreamin’ (nesfârşit)”, „Călătorie la oraş”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Omul de afaceri Cătălin Marian Livadariu vrea să construiască pe insula Ovidiu un complex turistic și de servicii de la zero

mar ian. 17 , 2023
Omul de afaceri Cătălin Marian Livadariu vrea să dărâme toate construcțiile de pe insula Ovidiu și să construiască de la zero un complex turistic. Acesta dorește realizarea unei zone mixte de servicii și turism pe insula Ovidiu. PUZ-ul a ajuns luna aceasta și în atenția Agenției de Mediu Constanța. În […]
Omul de afaceri Cătălin Marian Livadariu vrea să construiască pe insula Ovidiu un complex turistic și de servicii de la zero

V-ar putea interesa și: