Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață

Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață, în noaptea de marți spre miercuri. Avea 87 de ani. Fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Născută la 24 octombrie 1933, la București, Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

De-a lungul carierei întinse de parcursul a 5 decenii, artista a interpretat zeci de roluri memorabile în film, teatru şi televiziune, între care „Cucoana Chiriţa” (regia – Mircea Drăgan, 1986), „Ilustrate cu flori de câmp” (regia – Andrei Blaier, 1974), „Nea Mărin Miliardar” (regia – Sergiu Nicolaescu, 1979) sau „Buletin de Bucureşti” (regia – Virgil Calotescu, 1982).

Draga Olteanu Matei a debutat în film cu un rol în lungmetrajul „Blanca” (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. Alături de aceştia doi, dar şi de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai importante personalităţi ale generaţiei sale de actori.

În 2003, a fost declarată cea mai iubită actriță la o gală organizată de TVR și PTWB (Prime Time World Broadcast).
După pensionarea de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie – „Teatrul Vostru” – primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti, însă acesta şi-a întrerupt activitatea din cauza stării de sănătate a actriţei.

În 2010, întreaga carieră i-a fost răsplătită cu un trofeu Gopo.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bărbatul care a tras cu un pistol cu bile pe un bulevard din Constanța a fost reținut

Wed Nov 18 , 2020
Bărbatul de 26 de ani care a folosit pistolul cu bile de cauciuc, ieri, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, a fost reținut de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, uz de arma fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.   Reamintim că ieri, […]