Acum 6 ani în Mangalia, azi în Constanța

În Constanța se va organiza, la finalul lunii septembrie, Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă.

„Pas cu pas, orasul Constanta revine pe harta orașelor importante pentru sportul mondial! Va fi un eveniment spectaculos!”, spun reprezentanții primăriei.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Lupte, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Ce uită să spună primăria este că un Campionat Mondial de Lupte pe Plajă a mai fost organizat în municipiul Mangalia, în anul 2015, deci acum 6 ani. A fost, ca să păstrăm comparația, anul în care orasul Mangalia a revenit pe harta orașelor importante pentru sportul mondial. Sau poate n-a fost chiar așa, ținând cont că Mangalia nu este recunoscută, azi, pe plan mondial, ca o capitală a sportului?

Potrivit site-ului International Wrestling, în luna septembrie a acestui an mai au loc evenimente internaționale de lupte pe plajă în Khaterini – Pierria, Grecia, și în Roma, Italia.

„Evenimentul va aduce în România peste 600 de luptători si oficiali din toată lumea, la ceea ce se anunță cel mai important eveniment sportiv organizat în țara noastră, în 2021!

Luptele pe Plajă au cunoscut o ascensiune rapidă pe plan mondial, astfel încât această disciplină va deveni olimpică, începând cu Jocurile Olimpice 2028.

De aceea, pentru România este onorant să găzduiască întrecerea mondială din acest an, mai ales că este o premieră. Federația Internațională UWW a dorit să recompenseze România pentru implicarea din ultimii ani, iar țara noastră a fost aleasă în calitate de gazdă pentru toate categoriile de varstă: Cadeți, Juniori și Seniori.

👏Vă așteptăm în număr cât mai mare la Beach Wrestling World Championships 2021!


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.