Acum 83 de ani începea tragica Noapte de Cristal

Noaptea de Cristal, sau #Kristallnacht, începea pe 9 noiembrie 1938.

„Peste 1000 de sinagogi au fost arse sau vandalizate, 7500 de magazine evreiești au fost jefuite și zeci de oameni au murit în cele două zile de pogromuri în Germania, Austria și regiunea Munților Sudeți”, scrie Ambasada Israelului în România.

Data de 9 noiembrie a fost declarată Ziua Internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului, la iniţiativa reţelei UNITED.

Vă recomandăm: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/amintirea-unei-seri-aparte-kristallnacht


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce este dăunător plasticul? Ce putem face? Răspunde Polaris

mar nov. 9 , 2021
Probabil de multe ori v-ați întrebat de ce este atât de blamat plasticul deși este un material ușor de folosit si foarte rezistent la factorii de mediu. Permanent prezent în viața cotidiană ajunge să devină o problemă atunci când se transformă în deșeu. La întrebarea „De ce este dăunător plasticul?” […]

V-ar putea interesa și: