Acum fix 10 ani se lansa Realitatea TV de Constanța, actuala Dobrogea TV

Media Consulta, compania omului de afaceri constănțean Mihai Craiu, lansa, fix acum 10 ani, Realitatea TV de Constanța, un post de televiziune regional care își insera programele în cadrul televiziunii naționale.

Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă la care au răspuns prezent numeroși invitați.

A fost o investiție consistentă a lui Mihai Craiu, de câteva sute de mii de euro, care s-a concretizat într-un din cele mai bune sedii de televiziune din Constanța (aș spune că e cel mai bun), în dotări de top, dar mai ales în echipă – oameni profesioniști și dedicați. I-am cunoscut personal din decembrie 2011, de când am ajuns să lucrez acolo, și vă asigur că sunt printre cei mai buni oameni de TV nu din Constanța, ci din țară.

Imagine de la lansarea Realitatea TV de Constanța. Foto: Cristian Hagi, 24 noiembrie 2011
Mihai Craiu, la lansarea Realitatea TV de Constanța. În spate, Adriana Mironescu, la acel moment director al Departamentului Știri. Foto: Cristian Hagi, 24 noiembrie 2011

O investiție curajoasă, pe o piață dominată de o televiziune mamut de partid, TV Neptun, care avea să se și închidă, după ce foștii săi patroni nu au mai fost la conducerea Constanței.

Realitatea TV avea să treacă prin transformări. A emis pe frecvența România TV, pentru scurt timp, apoi s-a transformat în Dobrogea TV, așa cum este și în prezent, cu emisie 24 de ore din 24. Cea mai importantă televiziune dintre Dunăre și Marea Neagră, cu cea mai numeroasă și, repet, profesionistă echipă.

Lansarea Realitatea TV. Foto: Crina Kibedi, 24 noiembrie 2011

Între timp, acționarul s-a schimbat. Televiziunea a fost cumpărată de una din firmele omului de afaceri Gabriel Comănescu.

În tot acest timp, echipa editorială a avut control depline a ceea ce s-a difuzat pe post, ceea ce pare, știu, imposibil într-o piață media cum este cea din România.

„În Constanța, piața este atipică, mass media, în ultimii 10 ani, a rezistat cu dificultate. S-au închis atâtea televiziuni. Dobrogea TV a rezistat! Are un deceniu! De menționat că mereu, din punct de vedere editorial, a fost echilibrată. Indiferent de sigla sub care a emis.”, a declarat Crina Kibedi, care, de la debutul televiziunii până în 2017, a condus departamentul de știri și a fost realizator de emisiuni.

Eu lucrez acolo, așa cum spuneam, din decembrie 2011. Au fost mii de emisiuni în direct, cu mii de invitați de calitate, și multe, multe întâmplări despre care s-ar putea scrie o carte.

Fie că le place unora, fie că nu, Dobrogea TV este și va rămâne un capitol extrem de important pentru presa din Dobrogea.

La mulți ani!


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

APMC investește 113 milioane lei în modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța

mie nov. 24 , 2021
CN Administrația Porturilor Maritime Constanța a anunțat, miercuri, că a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța”, proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Valoarea contractului de finanțare este de 113.390.408,47 lei (inclusiv TVA). Din aceasta, total eligibil […]

V-ar putea interesa și: