Acuzații grave la adresa doctorului-preot Ștefan Mindea. Răspunsul acestuia

Cristian Rășină este un polițist pensionat din Petroșani care de ani buni suferă de hernie de disc. Sigur, încercase și el mijloace terapeutice alternative, pentru a evita o intervenție chirurgicală, dar în octombrie 2021, în urma unor activități fizice, a rămas cu spatele blocat și cu o durere severă pe piciorul stâng. Urmărea cu interes adeseori emisiunile postului TV Trinitas și, întâmplător, l-a văzut într-o zi invitat la o dezbatere pe preotul neurochirurg Ștefan Mindea. Îmbrăcat în haine preoțești și blând în exprimare, cuviincios în comportament, acest preot neurochirurg i-a rămas în minte ca o imagine de posibil salvator. Așa că, atunci când n-a mai putut duce durerea, a fost prima lui opțiune, scrie MediaQuality.ro.

„Mi-a făcut o infiltrație și a zis că sunt probleme mari, că sunt obligat cumva să mă operez. Am întrebat cât costă asta, nu mi-a răspuns. M-a lăsat cu un asistent, care mi-a arătat pe un laptop cam ce s-ar face în cadrul operației: că bagă o proteză care costă cam 6000 de euro și să mă hotărăsc repede, că e cam urgentă treaba. Am discutat cu soția și am decis să fac asta. Am luat legătura cu asistentul și mi-a zis că o să fiu contactat de un reprezentant al unei firme unde trebuia să plătesc implantul. Am primit factura proformă pe WhatsApp și mi s-a zis că factura trebuie achitată cât mai urgent, pentru ca proteza să fie produsă și livrată.

Eu am vorbit numai pe WhatsApp cu acea firmă. Am pus banii, au confirmat și am fost contactat de ei să merg să mă internez. Am plecat spre Constanța. A doua zi dimineața, pe 8 decembrie, m-au internat, am plătit taxa de spitalizare, care a fost un pic peste 4000 de lei și înainte de a mă opera a trebuit să pun 6000 de lei în contul medicului, reprezentând costul operației. Apoi a venit Mindea, a zis că o să fie totul ok, n-am văzut nicio membrană, nu mi-a arătat nimic, nu mi-a spus nimic despre asta, dar mi-a spus că are suspiciunea că ar putea fi o hernie și pe partea dreaptă. Și i-am spus că, dacă tot mă adoarme, să-mi facă și pe partea dreaptă. Și a zis că asta mai implică încă 5000 de euro în plus. Și toate lucrurile astea le-a zis fără să fi făcut în prealabil un RMN. M-au băgat în sala de operații, m-au operat, a venit Mindea la mine și mi-a zis că totul a decurs ok.” – își amintește Cristian Rășină, pentru sursa citată.

Până aici, povestea pare a fi una de succes. Problema a apărut atunci când pacientul și-a dat seama că implantarea unui dispozitiv medical într-un om ar trebui să vină la pachet cu niște informații, astfel încât, în caz de ceva, să știe ce are introdus în corp. Și s-a gândit că toate aceste date despre dispozitivul medical pe care nu l-a văzut niciodată, dar pe care l-a plătit în avans, ar trebui să apară în documentele primite la externare și în factura fiscală. Numai că, în mod surprinzător, pasul acesta n-a fost deloc ușor.

„A doua zi a venit unul dintre asistenții lui și l-am întrebat dacă nu-mi dă chitanță pentru banii ăia plătiți de mine. A zis că el nu se bagă și că voi discuta asta cu domnul doctor. N-am mai discutat nimic cu domnul doctor, că mi-au făcut externarea, am plecat acasă. Și m-am gândit să scriu firmei respective, S.C. Precision Medical Implants USA SRL, de la care am cumpărat dispozitivul, de ce nu primesc o factură fiscală. Am scris pe WhatsApp, că altfel nu răspundeau și mi-au spus că-mi vor trimite factura. Apoi au urmat tot felul de scuze: că reprezentanta firmei are telefonul la reparat, că mi-au trimis o factură fiscală eronată și că o voi primi când mă duc la control. În 2022, în ianuarie, am ajuns la control. Și mi-am pus telefonul să-l înregistrez și l-am întrebat dacă nu-mi dă și mie factura fiscală. A zis că nu am cumpărat-o de la el.”

Firma S.C.Precision Medical Implants USA SRL este, din anul 2022, firma soției sale, devenite administrator cu drepturi depline pentru o perioadă de 50 de ani.

Domeniul principal de activitate al acestei firme este comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice. În anul 2022, această companie raporta o cifră de afaceri de 4.017.272 lei, un profit net de 3.465.233 lei și plătea salarii pentru 3 angajați. În 2021 a avut o cifră de afaceri de 4.809.031 lei, un profit de 4.534.837 lei și niciun angajat.

Pacientul a făcut  prima plângere penală s-a făcut după controlul post-operator la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în luna ianuarie 2022. De atunci și până în luna iunie a anului 2023 nu l-a contactat nimeni pe Cristian Rășină pentru o eventuală audiere, iar  avocata angajată de el a reușit foarte greu să primească acces la dosar, deși avea ordonanță de la procuror. Poliția Constanța pur și simplu nu i-a permis, sub diferite pretexte: fie că polițistul e în concediu, fie că polițistul e ocupat sau, pur și simplu „Ce atâta grabă?”

Abia pe 22 noiembrie 2023, Cristian Rășină a fost anunțat de o polițistă din Petroșani că a fost constituită o comisie rogatorie pentru a i se pune trei întrebări. Cu acea ocazie a mai depus probe la dosar. În ianuarie 2024 polițistul de caz a anunțat-o pe avocată că dosarul a fost mutat de la Secția 3 la IPJ Constanța în urma reorganizării și că dosarul s-a mutat la Secția 1.

Compania l-a avut până în 2022 în structura de conducere pe un anume Gheorghe-Sebastian Pop. În anul 2022, prima decizie a asociatului este aceea de a o numi administrator cu drepturi depline pentru o perioadă de 50 de ani chiar pe soția lui Ștefan Mindea, Magdalena Mihaela Mindea.

„Am primit întrebările dvs și am observat că nu au legătură cu actul medical. Cu mare drag vă stau la dispoziție pentru informații medicale de specialitate. Datele personale ale fiecarui pacient, așa cum bine știți, sunt confidențiale și pot fi prezentate numai pacientului în cauză sau într-un cadru legal. Mă bucur că pacienții nu au nemulțumiri cu privire la actul medical, cred că aceasta este dorința fiecărui chirurg.  Pentru celelalte nelămuriri, cred ca se pot adresa organelor competente, care pot clarifica orice îndoiala sau neclaritate. 

Nu știu dacă celelalte informații  rezolvă problemele de sănătate ale publicului, dar vă pot asigura că toată activitatea medicală se desfășoară într-un cadru legal și în condiții de siguranță pentru fiecare pacient. Toate serviciile sunt facturate, implanturile nu sunt comandate de pe internet, iar la costul fiecărui implant se adaugă costul truselor, aparaturii și tehnologiei fără de care nu ar putea fi realizat montajul/fixarea dispozitivului medical. 

Pacienții nemultumiti de costul serviciilor medicale, nu au fost constrânși să aleagă clinica noastră și nici implanturi sau aparatura de ultimă generație, care cresc foarte mult prețurile intervenției, ci dimpotrivă pacienții care au avut lipsuri financiare raportate, clinica a acceptat cazuri pro-bono sau reduceri substanțiale de preț, lucru ce poate fi confirmat de foarte mulți pacienți cu situații financiare precare.  La fel ca fiecare medic din sistemul medical, îmi fac datoria cu timp și fără timp, pentru a putea fi de folos fiecărui pacient aflat în suferință.”, a răspuns doctorul Mindea.

Ștefan Mindea este și preot. A fost hirotonit în anul 2020 de IPS Teodosie.

Ancheta în întregime o puteți citi AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Acuzații grave la adresa doctorului-preot Ștefan Mindea. Răspunsul acestuia

  1. Să fii polițist și să cazi într-o capcană care încă de la început părea a fi o mișelie.
    Doctorul care era și preot, dar se pare ca era și un mare iubitor de bani, așa cum sunt cei mai mulți preoți, ce tărie să ai ca să-ți bați joc de un bolnav.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul Apărării, știrea momentului despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu

lun feb. 5 , 2024
După declarații șefului de Stat Major, care spunea că românii trebuie să fie pregătiți pentru război, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a făcut, luni seară, declarații despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România. Ministrul a spus că această posibilitate este exclusă şi nu există niciun fel de discuție în acest sens, […]

V-ar putea interesa și: