Acvariul din Constanța împlinește, mâine, 61 de ani

acvariu constanța

Acvariul din Constanța împlinește mâine, 1 mai, 61 de ani de la inaugurare. Este primul acvariul din România.

Este amplasat pe malul mării, chiar în fața Cazinoului, o clădire simbol care merită o soartă mai bună. Acvariul a fost inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958 și a fost pentru o lunga perioada de timp prima și singura instituție publica de acest gen din tara noastră. Clădirea care găzduiește Acvariul, a fost construita la începutul secolului XX ca anexa a Cazinoului și a funcționat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinația actuala . Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.

acvariu 61 de ani

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

„Este un acvariu care a avut multe de spus în acești 60 de ani, a contribuit la educația copiilor și care probabil va reveni Cazinoului dacă se va găsi o soluție funcțională pentru restaurarea Cazinoului. Iar noi, poate ne vom muta într-un spațiu mai generos unde s-aducem și rechini, și pești-lună, și pești mai mari și interesanți”, a precizat, în trecut, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Adrian Bîlbă.

One comment

  • IRON MITREA

    Mi se pare cel mai trist Acvariu din cate am vizitat. De la pesti inexistenti la unii care abia mai traiesc. Tristete maxima. Pana si cel de la Tulcea e mai acatarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.