ADD anunță că proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a municipiului Constanța a intrat în etapa finală

Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a Constanței, una dintre cele mai aglomerate din județ, a intrat în etapa finală.

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și ai Primăriei Municipiului Constanța au anunțat miercuri, 15 iunie, că a fost emis certificatul de urbanism pentru proiectul rutier privind fluidizarea traficului în zona de NV a municipiului Constanța. Grupul de lucru, format din Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța, dar și din alți experți ai organizației, Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, Daniel Vlăescu, reprezentant al Confort Urban SRL, s-a întrunit astăzi la sediul Asociației, pentru evaluarea de etapă a proiectului.

„În acest moment, a fost emis certificatul de urbanism, iar asta înseamnă că ne aflăm în etapa finală de elaborare a documentației tehnico-economice care stă la baza realizării efective a rutei ocolitoare. Acest lucru permite ca, în perioada următoare, să fie obținute toate celelalte avize necesare. Specialiștii ADD Constanța au întocmit întreaga documentație tehnico-economică a proiectului, pentru ca primăria să poată executa lucrarea”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța.

Harta noului drum

Ruta ocolitoare va prelua traficul rutier pe următorul traseu:

  • Tronson 1: Intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam, până la DN3/E87, în dreptul Str. Islaz. Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson va fi proiectat la nivel de 4 benzi.
  • Tronson 2: Intersecție DN3C cu DC89 – intersecție Str. Madrid cu Str. Amsterdam (în zona trecerii la nivel cu calea ferată). Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson, care în prezent este din pământ, urmeaza a fi proiectat la nivel de 4 benzi.
  • Tronson 3: Nod rutier A4 Poiana – intersecție DN3C, pe traseul DC89. Lungime: aproximativ 2,3 km. Acest tronson urmează să fie lărgit la profil de 4 benzi.

De asemenea, confom proiectului, va fi modernizată Str. Amsterdam, de la intersecție cu DN3/DE87 până la intersecție cu Str. Madrid. Având în vedere particularitățile zonei, acest drum va fi proiectat la nivel de 2 benzi.

Rolul ADD

ADD Constanța realizeaza pentru Primăria Municipiului Constanța, întreaga documentație tehnico-economică a acestui proiect privind infrastructura rutieră. Acest lucru înseamnă: identificarea necesitatii și oportunitatii rutei ocolitoare, studiile topografice, studiile geotehnice, expertiza tehnică, Documentația de Avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), documentația necesară eliberării certificatului de urbanism, documentația necesară obținerii avizelor etc. Având în vedere prevederile legislative, dar și statutul Asociației, ADD Constanța are toate pârghiile necesare pentru a realiza astfel de proiecte, în parteneriat cu autoritățile publice. Beneficiul este, pe lângă accesul direct la experți în domeniu, scurtarea traseului birocratic, asociațiile de tipul ADD Constanța având, conform legii, un avantaj în acest sens față de instituțiile publice. În acest fel, proiectele de tipul celui menționat pot fi făcute nu doar temeinic, ci și în timp util, pentru a fi puse cât mai repede la dispoziția cetățenilor.

Documentația tehnico-economică ce stă la baza rutei ocolitoare a fost realizată de ADD Constanța, achiziția realizandu-se prin intermediul platformei de licitații SEAP, astfel:
Servicii de proiectare faza SF/DALI pentru obiectiv de investiții “ruta ocolitoare”. Serviciile de proiectare ofertate includ: elaborare documentații SF/DALI; elaborare documentații pentru obținerea avize și Certificat de urbanism; studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic, expertiza, verificare tehnica. Valoare: 135.000 de lei.
În privința timpului, având în vedere procedurile realizate prin intermediul ADD Constanța, acesta a fost redus cu aproximativ 2/3 față de ce ar fi reprezentat aceiași pași făcuți prin intermediul unei instituții publice. De asemenea, costul acestui pachet de achiziții, cu toate serviciile menționate mai sus, a fost redus considerabil, experții angajați în cadrul ADD Constanța făcând o parte importantă a documentației economico-tehnice.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Black Sea Oil & Gas a primit licența de operare pentru a extrage gaze din Marea Neagră

Wed Jun 15 , 2022
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă salută începerea exploatării gazelor din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas. Licența de operare a fost eliberată, astăzi, de către ANRE, fapt care permite ca, deja, primele gaze din Marea Neagră să ajungă în rețeaua națională. Gazele vor fi […]