Adelina strânge bani pentru un avion și îi invită pe parlamentari să doneze jumătate din salariu

adelina toncean asociația blondie

Adelina Toncean strânge bani pentru un avion. Un avion adevărat. Deși pare glumă, nu e. Vrea să cumpere un avion nu pentru ea, ci pentru copiii bolnavi care au nevoie de tratament peste hotare și nu se pot deplasa altfel. Până acum a închiriat avioane private, dar a ajuns la concluzia că ar fi mai ieftin să cumpere.

Astăzi, Adelina a lansat un apel către membrii parlamentului.

„Invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion. Când ai de traversat jumătate de continent ca să ajungi la clinica pregătită să îți salveze viața, ai vrea să fii transportat cu o ambulanta aeriană echipată și pregătită de orice. Nu e un moft, e o necesitate. E la fel ca atunci când ești acasă și te afli într-o situație gravă. Ai putea, sigur, să aștepți autobuzul, să chemi un taxi sau să urci la volan. Dar, ai prefera să vina ambulanța. O ambulanță aeriană echipată și pregătită pentru orice.

Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în România boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră NU are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afara țării atunci când există o urgență. Noi, la Asociația Blondie, nu eram pregătiți să găsim soluții la această problemă, dar de la începutul pandemiei, am transportat, cu avioane private, toți copiii în stare gravă care au ajuns la noi și care au avut nevoie:

– să fie aduși acasă în siguranță, după externare, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate

– să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau

– să moară acasă…

Am efectuat, începând cu 27 martie, 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel că am ajuns și la 4 zboruri într-o săptămână: pentru Adelina, Nicoleta, Elena și Ioana. Am zburat de 189.000 euro în 4 luni și jumătate. Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția oricărui pacient are nevoie de ea.

Da, am evaluat și costurile de operare ale viitoarei ambulanțe și știm că aceasta este soluția. Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion.”, a spus Adelina.

Citește și: Antreprenorul Grigore Comănescu a plătit un avion privat pentru aducerea din Italia a doi copii cu afecțiuni grave FOTO

Acesta spune că invitația lansată nu este doar o strângere de fonduri, ci este un apel de bine, într-o perioadă în care atâta frică, atâta izolare și nesiguranță ne fac să credem că nu mai avem în ce să credem.

„Și totuși, noi credem! Credem că TOȚI parlamentarii acestei țări vor spune DA acolo unde până acum a fost NU.

„NU se poate trata în țară.”

„NU avem o ambulanță aeriană.”

„NU putem deconta transportul.”

Copiii nu aleg când să se nască sau când să se îmbolnăvească și nici dacă momentul este unul potrivit pentru noi. Apelul nostru este lansat acum. Începând de acum vă vom arăta că atunci când e nevoie de roz, nu contează culoarea politică. Dragă membru al Camerei Deputaților sau al Senatului, îți cerem într-adevăr să contribui cu jumătate din salariul tău, cu toate că nimeni nu are voie să îți spună ce să faci cu banii care reprezinta plata pentru munca ta. Noi ți-o cerem pentru că acești copii au nevoie de ajutor, iar noi nu suntem decât un ONG.

Pentru că ai spus DA, ai donat jumătate din salariul tău pe o lună și împreună #luamunavion – ambulanță aeriană pentru copiii bolnavi, te invităm să folosești rama pentru poza de profil – o vei găsi căutând „Sunt deputat și am spus DA” / „Sunt senator și am spus DA”. În plus, noi îți vom arăta recunoștința noastră colorând poza ta de aici în culoarea care înseamnă sănătate – roz.”, a mai spus Adelina.

În mai puțin de o oră de la lansarea apelului către membrii Parlamentului, au donat patru parlamentari, din care trei din Constanța. Vergil Chițac din Senatul României, Bogdan Huțucă, Andrei Pop și George Gabriel Vișan din Camera Deputaţilor. Aceștia au donat jumătate, așa cum a cerut asociația, cu excepția lui Bogdan Huțucă. Acesta a preferat să-și doneze tot salariul.

Donația se face în contul Asociației Blondie, cu precizarea Spun DA – nume donator:

IBAN: RO37INGB0000999909096711

  • Titular cont: ASOCIATIA BLONDIE – IMPARTE PENTRU ALTA PARTE
  • Banca: INGB CENTRALA
  • Moneda: RON
  • SWIFT: INGBROBU
  • BIC: INGB

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șase tineri, reținuți pentru trafic de droguri FOTO VIDEO

joi aug. 13 , 2020
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizare Constanța – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au desfășurat, în cursul zilei de ieri, o acțiune pe linia combaterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în Constanța. În jurul orei 21.00, polițiștii au surprins […]

V-ar putea interesa și: