Adevăratul stat paralel din România, dezvăluit de procesul de vaccinare anti-covid

vaccin covid 19

Statul paralel din România există. Poate nu acolo unde-l căuta PSD cu lumânarea, ci sub ochii noștri. A fost dezvăluit, în toată complexitatea sa, de procesul de vaccinare anti-covid.

În România există două state cu două populații diferite. Statul normal, cu populație normală, care trebuie să se înscrie pe platforma de vaccinare, care ba funcționează, ba nu, care uneori te amână, de multe ori nu te primește, pentru că nu ești eligibil. Există însă și statul paralel, format din reprezentanții ministerelor de forță, Armată, Poliție, care au propriile lor centre de vaccinare. Și nu numai pentru angajați, ci și pentru soți/soții.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a recunoscut, astăzi, că în București sunt 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer și Moderna. Din acestea, 26 sunt organizate în centre care aparțin Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Din cele 60 care au rămas pentru statul normal, 29 sunt blocate până pe 15 martie, deci numai 31 sunt active.

Așadar: statul normal – 31 de centre, statul paralel – 26 de centre.

Mai sunt 30 de fluxuri alocate imunizării persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca

„20 sunt active pentru populație, iar 10 pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.”, spun cei de la CNCAV.

Observați, vă rog, distincția e care o fac ei înșiși: „populație” versus „personalul din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale”. De parcă personalul n-ar face parte tot din populația acestei țări.

CNCAV nu a prezentat și situația din județe. Ne-a spus însă că „pentru centrele de vaccinare din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională existente la nivel național, a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuării cantităților de doze livrate României de companiile producătoare,
pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.”

Așadar, să înțelegem că puteau aloca mai mult? E un favor că au rămas atât de multe populației?

Haideți să vedem cum e la alții. Englezii, pragmatici, au vaccinat întâi pe cei mai vulnerabili, din centrele de plasament, apoi vaccinează în funcție de vârstă. BBC scria, recent, că nici profesorii nu au prioritate, „pentru că livrarea vaccinurilor ar fi un proces mai complex și ar putea să încetinească programul de vaccinare”. Informații oficiale despre prioritizarea din Marea Britanie găsiți AICI.

Ce credeți, în România a fost încetinit programul de vaccinare din cauza acestei rețele paralele?

Apropo, în țările din vers, când cineva a sărit rândul și a fost prins, și-a dat demisia de onoare. De câte demisii a auzit la noi?

Vă recomandăm și:

„Ei” au drepturi, noi, obligații

Cultura spațiului public – România nimănui

România nu este o țară adevărată, este o distopie comunistoidă

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • pai daca au propriile lor sisteme legale de remuneratie sau de pensionare de ce n-ar avea si de vaccinare Au fost invatati dintotdeauna ca sint stat in stat

Leave a Reply

Your email address will not be published.