Administrație de tip BUG Mafia în Constanța

cristian hagi

Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, a anunțat, pe Facebook, evident, că a luat taurul de coarne: știe că traficul a devenit o mare problemă și a constituit un grup de lucru pentru a o rezolva.

Primul pas a fost o postare pe Facebook. Viceprimarul apare în fața unui televizor, indicând cu mâna, în timp ce audiența se uită interesată. Așadar, în timpul ședinței de lucru a fost timp și pentru o mică ședință foto.

Eu nu mă pricep la studii de trafic. Între noi fie vorba, nici Ionuț Rusu, care e marinar. Faptul că o parte din constănțeni l-au votat pe Vergil Chițac să fie primar, iar Rusu a ajuns viceprimar nu-l face, din păcate, expert.

Ce știu însă este că studiile de trafic nu se fac în birou. E de ajuns să ne uităm la ce fac alții. Am căutat, de pildă, studiul de trafic făcut de Fort Lauderdale, oraș din SUA înfrățit cu Constanța, vizitat recent de viceprimar. Studiul de trafic are 121 de pagini și este făcut în teren (vezi AICI). În el sunt trecute date concrete. De pildă, câte mașini trec pe fiecare arteră importantă în 24 de ore și câte mașini suportă acea arteră.

Extras din studiul de trafic realizat în Fort Lauderdale, SUA, în care sunt măsurate valorile de trafic pe șosele din oraș

De aici se pleacă. Fără să ai date nu poți avea un studiu corect, fără un studiu corect nu poți rezolva problema. Chiar dacă îți faci poze în birou care să dea bine, cu gândul, poate, că vrei să candidezi pentru postul de primar la alegerile viitoare.

Studiul din Fort Lauderdale este public. Îl puteți citi AICI. Până nu vom vedea așa ceva în Constanța, dați-mi voie să cred că tot ce se întâmplă e formă fără fond, e numai campanie electorală.

Cum să credem în buna credință a celor care ne conduc, dacă ei propun și votează prostii nerealizabile? De pildă, au votat un PUZ, pentru Sterk Plast, care prevede că strada Baba Novac va di lărgită la 4 benzi (ca să poată acomoda traficul rezultat de apariția unor noi blocuri). Acolo sunt însă case, firme. Strada aceea nu va avea niciodată 4 benzi. Dar blocurile vor apărea. (Detalii AICI).

Spunea bine BUG Mafia în „După blocuri”, melodie lansată acum 22 de ani și o zi (că tot au cântat în Constanța, într-un eveniment susținut de Primăria Constanța): „După blocurile gri stăm noi, majoritatea/ Sunt mai înalte la șosea să nu se vadă foamea,/ Să nu se vadă băieții care-i prostesc pe proști.”

Cam asta mi se pare că se întâmplă. Studii serioase de trafic? Administrație cu specialiști, eficientă? Mai degrabă, băieți care ne prostesc pe noi, majoritatea.

O observație: exact același lucru l-au făcut toți primarii din orașul Constanța. Nimeni nu a fost mai breaz.

Și încă una: sper să mă înșel și să avem un studiu de trafic serios, ca cel din Fort Lauderdale.

Vă recomandăm și:

Oamenii care se dau cu zeamă de lămâie pe față. Îi recunoașteți?

Viceprimarul Ionuț Rusu a marcat Ziua Națională a Culturii cu greșeli și un pleonasm

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Administrație de tip BUG Mafia în Constanța

  1. A mai zis “cineva”, cu mult mai multă precizie:

    “Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incredibila poveste de viață a viceamiralului Mircea Caragea, cel mai longeviv marinar militar. A împlinit 103 ani FOTO

Wed Jan 19 , 2022
Viceamiralul în retragere Mircea Caragea a împlinit marți, 18 ianuarie, venerabila vârstă de 103 ani. Este cel mai longeviv marinar militar din România. Este singurul veteran care a luptat, în Forțele Navale Române, în Al Doilea Război Mondial. A participat la primul marș de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în […]
Viceamiral-in-retragere-Mircea-Caragea-3