Administrație de tip Chițac: a promis că va fi gratis, acum e mai scump!

statie-de-autobuz-chitac

Primarul Constanței, cel care promitea în campania electorală transport gratuit în comun, le-a propus acum consilierilor locali majorarea prețului biletelor CT BUS. Aceștia au fost de acord.

Prin urmare, CT BUS anunță, începând cu data de 15.03.2022, se majorează tarifele biletelor de călătorie, după cum urmează:

 • Bilet 1 călătorie – 2,5 lei
 • Bilet 2 călătorii – 5 lei
 • Bilet 75 minute – 4 lei
 • Bilet 24 de ore, toate liniile – 10 lei
 • Bilet 7 zile – 35 lei

Biletele achiziționate de călători cu prețul vechi vor putea fi folosite până la 30.04.2022, inclusiv.

Totodată, introducem două noi abonamente:

 • Abonament toate liniile – 6 luni – nominal – 625 lei
 • Abonament toate liniile –  12 luni – nominal – 1250 lei

Pentru a veni în sprijinul călătorilor care folosesc serviciile CT BUS în mod regulat, menținem prețurile abonamentelor deja existente:

 • Abonament 1 linie – 55 lei
 • Abonament 2 linii – 80 lei
 • Abonament toate liniile la purtător – 140 lei
 • Abonament toate liniile lunar – nominal – 125 lei

Iată ce declara Chițac în campania electorală:

„Vom aplica și noi un model de succes pe care l-am văzut în mai multe orașe – chiar în Estonia, citeam de curând – în care transportul este un transport public gratuit. În felul ăsta cred că-i vom determina pe cetățeni, dacă vom conexa faptul că transportul este gratuit cu un transport civilizat, să se deplaseze cu transportul în comun și repet, încă o dată, benevol vor renunța la mașini. Pentru că acum Constanța a devenit un oraș al mașinilor și al autoturismelor, nu al oamenilor.”, spunea candidatul.

„Ideea de a face un transport gratuit… o voi face, dar nu neapărat pentru că vreau eu. Măsura trebuie înțeleasă în contextul în care vrem ca lumea să mai renunțe la propriile mașini. Vrem să descongestionăm orașul de mașini. Și dacă vom face, printre altele, și un transport gratuit și civilizat, și la ore fixe și predictibil, atunci cred că unii oameni din orașul vor renunța la propria mașină și că e bine să folosească transportul în comun. Gratuitatea trebuie înțeleasă în contextul în care vrem să descongestionăm orașul de mașini. Nu neapărat eu că mi-am propus eu un scop electoral.“, afirma acesta, cu altă ocazie, într-o conferință de presă.

„La CT Bus se drenează bani, se externalizează servicii pe bani mulţi. (…) Cu 10 milioane de euro fac un transport mult mai civilizat decât acesta care este acum şi gratuit pentru toată lumea. Iar ei au un buget de 20 şi ceva de milioane”, mai puncta Vergil Chițac.

Declarații pe larg, aici:

Vă recomandăm și:

Vergil Chițac, primarul Constanței, a ratat un nou termen. Spitalul de Boli Infecțioase nu s-a deschis nici azi, așa cum a promis

Povestea din spatele unei poze cu iz de PR politic pe spatele refugiaților din Ucraina. Protagonistă: președinta Consiliului de Administrație al spitalului în care au murit de vii șapte oameni, Adriana Câmpeanu

Primarul Constanței, Vergil Chițac, pare că a uitat că locuiește în Eforie

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

La Tomis Mall primăvara aceasta ai premii extraordinare pentru urări inspirate

Tue Mar 1 , 2022
Tomis Mall invită clienții să întâmpine primăvara cu urări emoționante! Martie este luna în care le spunem mai des „mulțumesc” femeilor din viața noastră și ne arătăm recunoștința prin gesturi pline de semnificație. Astfel, Tomis Mall le oferă rolul principal doamnelor și domnișoarelor, în campania de primăvară de anul acesta, […]
primavara-tomis-mall