Administratori de baruri și restaurante din Constanța și Năvodari, amendați pentru că aveau clienți în interior

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. Tomis, pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea și polițiști din cadrul Poliției Locale Constanța au organizat, în cursul zilei de ieri, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La activități au participat peste 70 de forțe de ordine, fiind verificate aproximativ 70 de societăți comerciale și fiind legitimate peste 500 de persoane.

În urma activităților, au fost aplicate 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Totodată, pompierii au constatat 23 de abateri, pe linia apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, împreună cu jandarmi ai G.J.M. Tomis, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, pe raza de competență.

La acțiune au participat 12 forțe de ordine, fiind verificate peste 20 de societăți comerciale și legitimate peste 70 de persoane.

În urma activităților, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei.

Exemple:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe bulevardul Mamaia, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei. Este vorba despre restaurantul Dolce Vita, potrivit informațiilor Constanța 100%. Pe 8 februarie, administratorul acestuia, Stelian Terzi, a postat un mesaj dur pe Facebook: „Rog toate pixxele inclusiv bărbații care ies la restaurant odată la două luni și leșină dacă văd pe cineva fără mască și vor distanțare, să Nu mai vină la restauranul Dolce Vita și să-și primească musafirii la Kaufland sau Brick”, a fost mesajul transmis de Stelian Terzi. Greșelile gramaticale îi aparțin, cenzura ne aparține.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 4 baruri de pe raza de competență desfășoară acte de comerț, deși activitatea în baruri nu este permisă. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta a 7 localuri, (bulevardul Mamaia, strada Constanței, strada Midiei, strada Tineretului, etc.), se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 13.000 de lei. Printre ele se află Hanul cu pește și Mackerel.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Imaginea pandemiei. Avioanele zboară aproape goale

Sun Mar 28 , 2021
Industria aviatică este, fără îndoială, una dintre cele mai lovite de pandemie. Din cauza restricțiilor impuse călătoriilor, foarte multe curse au fost anulate. Companiile care mai zboară au, de multe ori, avioanele aproape goale. Imaginea de mai sus este realizată pe 28 martie, în cursa de linie Blue Air care […]
Imaginea pandemiei. Avioanele zboară aproape goale