Adrian Stan, primarul care a făcut închisoare pentru că a luat șpagă, primit de Traian Băsescu în Parlamentul European

Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a fost în vizită în Parlamentul European, la invitația actualilor săi colegi din PMP.

Primarul a fost întâmpinat chiar de fostul președinte al României, Traian Băsescu, și de Eugen Tomac, președintele partidului.

Fostul primar din Techirghiol a fost trimis în judecată, în luna noiembrie 2015, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit procurorilor, la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul unui contract de execuție lucrări și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Prin decizia penală nr. 593 din 24.05.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului Stan Viorel Adrian la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi primar, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În vara acestui an, instanța l-a reabilitat pe Adrian Stan. A candidat în 2020 pentru un nou mandat de primar în Techirghiol, dar a pierdut la scor în fața lui Iulian Soceanu, PNL.

Președintele PMP Constanța este Claudiu Palaz.

Sursă foto: Facebook/TechirghiolNecenzurat


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Adrian Stan, primarul care a făcut închisoare pentru că a luat șpagă, primit de Traian Băsescu în Parlamentul European

  1. Daca instanta l-a reabilitat pe acest Primar ,care-i problema ? Pe fostul Presedinte cand il vor reabilita lichelele tradatoare ?La cine oare ajungeau turnatoriile lui Basescu ,simplu , la Primii secretari ,adica si la Iliescu …..q.e.d.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Olanda va vota pentru intrarea României în spațiul Schengen

vin dec. 2 , 2022
Olanda va vota pentru intrarea României și Croației în spațiul Schengen, dar nu și pentru Bulgaria, scrie presa din Țările de Jos pe 2 decembrie. Săptămâna viitoare, Olanda va fi de acord ca România și Croația să adere la spațiul Schengen, dar vor bloca intrarea Bulgariei. Țara respectivă nu îndeplinește […]

V-ar putea interesa și: