„Aducem un omagiu victimelor Holocaustului și suntem solidari cu cei care au supraviețuit acelor orori. Cu îndurerare și respect pentru suferința lor, ne rugăm pentru toți”

holocaust

Este Ziua Amintirii Holocaustului și a Eroismului, marcată astăzi în memoria celor aproximativ șase milioane de victime.

Marșul Vieții, organizat anual pe drumul durerii dintre fostele lagăre de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, va fi diferit de această dată din cauza pandemiei de coronavirus. Devenit o tradiție de peste trei decenii, acest tribut adus suferinței unor oameni uciși sau hăituiți de ura altor oameni se desfășoară anul acesta cu respectarea măsurilor de distanțare socială impuse de urgența sanitară prin care trece întreaga lume. Pentru prima oară, drumul dintre cele două foste lagăre ale morții va fi rememorat doar virtual, dar încărcătura emoțională este, poate, chiar mai puternică decât în anii trecuți. Contextul actual ne face să conștientizăm, o dată în plus, că viața este bunul cel mai de preț al tuturor.

Trăim astăzi într-o lume a globalizării, în care oamenii au învățat să accepte diversitatea. Stigmatizarea pe orice criteriu, etnic, social, cultural sau religios nu este compatibilă cu o societate civilizată și nimic nu poate justifica intoleranța față de ceilalți, ura socială sau antisemitismul.

Societatea românească, marcată și ea în secolul trecut de atrocitățile Holocaustului, funcționează acum după regulile democrației, nediscriminării și combaterii oricărei forme de ură, xenofobie, antisemitism sau rasism și vom rămâne ferm angajați pe acest drum.

Aducem un omagiu victimelor Holocaustului și suntem solidari cu cei care au supraviețuit acelor orori. Cu îndurerare și respect pentru suferința lor, ne rugăm pentru toți.”

Ludovic Orban, primul ministru al României

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Seniorii, izolați forțat? Senatorul Ștefan Mihu cere explicații de la ministrul Sănătății. „În caz contrar, așteptăm demisia!”

Tue Apr 21 , 2020
Senatorul Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Sănătății cu privire la propunerea carantinării forțate a persoanelor vârstnice. Acesta cere explicații despre posibilitatea ca seniorii să fie introduși în carantină forțată, idee vehiculată în ultimele zile în spațiul public. Iată ce spune parlamentarul din Constanța: „Opinia publica din țara noastră […]
Ștefan Mihu, senator PSD