Adulți cu suflet de copii. Își doresc, de Crăciun, gumă de mestecat, elastice de păr și jeleuri

Adulți din locuințele protejate din Negru Vodă
  • Copiii de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam nu i-au cerut nimic lui Moş Crăciun. I-au scris că ştiu că va veni anul acesta şi că le va bucura sufletele cu ceea ce el consideră că merită
  • La Locuinţele Protejate Negru Vodă, beneficiarii nu au cerut lucruri scumpe. Deşi sunt adulţi, sufletele lor au rămas de copii, aşa că îşi doresc bentiţe, clame de păr sau ceasuri

Dragă Moș Crăciun, deși în fiecare an ai ajuns la noi, sub o formă sau alta – sub forma prietenilor, a persoanelor cu suflet mare, sperăm ca și în acest an, plin de încercări, să-ți fie drumul lin și să ajungi la noi, în ce formă alegi tu. Da, pentru noi, Moș Crăciun ai multe chipuri și forme. Ai chipul blândeții, al bucuriei simple, al curiozității, al curajului și al sensului comuniunii sociale”, aşa începe scrisoarea celor peste 70 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani. „Toți copiii și tinerii din cadrul Centrului de Plasament „Micul Rotterdam” au nenumărate dorințe, ca toți copiii, indiferent de vârsta lor, însă nu le vom enumera aici, ci te vom lăsa pe tine, dragă Moșule să-i surprinzi cu generozitatea ta proverbială”.

Copiii de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam

Echipa DGASPC Constanţa a adăugat acestei scrisori mărimile copiilor în cazul în care Moşul doreşte să le aducă hăinuţe sau ghetuţe. Măsurile pe care el le ştia de anul trecut s-au modificat căci copiii noştri au crescut foarte mult:

  • FETE: haine: mărimea S: 11 fete; mărimea M: 27 fete; mărimea L: 4 fete; mărimea XL: 2 fete

 Încălţăminte: mărimea 32: 1 fata; mărimea 34: 1 fată; mărimea 35: 5 fete; mărimea 36: 9 fete; mărimea 37: 8 fete; mărimea 38: 6 fete; mărimea 39: 10 fete; mărimea 40: 4 fete

  • BĂIEŢI: haine: pentru copii de 10 ani: 2 băieţi; pentru copii de 11 ani: 6 băieţi; pentru copii de 12 ani: 2 băieţi; pentru copii de 13 ani: 4 băieţi; pentru copii de 14 ani: 1 băiat; mărimea S: 1 băiat; mărimea M: 7 băieţi; mărimea L: 4 băieţi

Încălţăminte: mărimea 34: 2 băieţi; mărimea 35: 3 băieţi; mărimea 36: 8 băieţi; mărimea 37: 2 băieţi; mărimea 38: 5 băieţi; mărimea 39: 6 băieţi; mărimea 40: 2 băieţi; mărimea 41: 2 băieţi; mărimea 42: 1 băiat; mărimea 43: 3 băieţi; mărimea 45: 1 băiat

Continuăm seria scrisorilor către Moş Crăciun cu cea expediată de beneficiarii Locuinţelor Maxim Protejate Negru Vodă care nu cer lucruri scumpe. Scrisoarea este emoţionantă prin simplitatea cadourilor pe care şi le doresc cei 50 de adulţi cu dizabilităţi şi care mai păstrează într-un colţ al sufletului curiozitatea oricărui copil.

Cei opt beneficiari de la Casa Rubin din cadrul LMP Negru Vodă au o listă micuţă de dorinţe: telefon de jucărie, gumă de mestecat Hubba Bubba, bentiţe şi elastice pentru păr, păpuşi, mărgele, perii de păr şi clame.

Cei cinci beneficiari de la Casa Aurelia doresc rujuri, machiaje, cercei şi brăţări, perii de păr şi bentiţe.

În Casa Coral a fost agitaţie pentru că fiecare dintre cei 9 rezidenţi s-a gândit îndelung ce anume ar putea să-i ceară Moşului. Lista este la fel simplă: ojă şi ursuleţi de pluş, elastice şi clame de păr, bustiere, spray de corp, reviste de modă, păpuşi şi jeleuri.

Cei 7 beneficiari de la Casa Safir doresc dulciuri, maşinuţe, produse de îngrijire corporală, fesuri, ceasuri de mână, palete de ping pong, iar un beneficiar doreşte o bluză mărimea M.

Cei opt domni de la Casa Opal doresc fesuri, caramele cu fructe, jeleuri, jocuri lego, sucuri, un radio casetofon, maşinuţe şi multe alte jocuri.

Domnii de la Casa Dmarald, 7 la număr, au trecut pe lista pentru Moş Crăciun ceasuri de mână şi dulciuri, o muzicuţă, cărţi de poveşti, produse de îngrijire personală, dulciuri, o mască Spider Man, un radio casetofon.

„Sunteți invitați să faceți un schimb de cadouri cu adulţii şi copiii din centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, fiind pentru prima dată când veți dărui primind în același timp, semn că izolarea ne poate aduce mai aproape ca oricând! Urmăriți pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa unde vor fi publicate scrisori cu dorinţele copiilor şi adulţilor din centrele noastre rezidenţiale. Schimbul de cadouri va avea loc la Centrul Comercial VIVO!, în perioada 21- 24 decembrie 2020, de la ora 10.00 până la ora închiderii centrului. Va fi ușor să ne găsiți pentru că acolo vom avea deschisă și tradiționala noastră expoziție cu vânzare a obiectelor de Crăciun realizate de beneficiarii sistemului de protecție.

Echipa DGSAPC Constanța

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incidența cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța, în scădere pentru a patra zi consecutiv TABEL

Dum dec. 20 , 2020
Incidența cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța a scăzut pentru a patra zi consecutiv. Prefectura Constanța a anunțat, azi, că se înregistrează 7,29 de cazuri la mia de locuitor, ceea ce echivalează cu un număr 2.279 de cazuri active. La impunerea carantinei în municipiu, pe 20 noiembrie, incidența era de […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: