AEC: „Guvernul lasă elevii cu burta goală!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică incapacitatea Guvernului de a asigura desfășurarea programului „Masa Caldă” de la începutul anului școlar, cât și amânarea implementării Programului Național Masa Sănătoasă (PNMS) până în ianuarie 2024.

La dezbaterea organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) pe data de 22 septembrie, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat că încă se lucrează la Hotărârea de Guvern privind funcționarea programului pilot deja existent „Masa Caldă”, urmând să se aprobe pe perioada septembrie-decembrie HG-ul pentru continuarea programului.

„Acesta ar urma să devină din ianuarie 2024 Programul Național Masa Sănătoasă (PNMS), care în loc de aproximativ 133.000 de beneficiari ai programului pilot, promite să crească numărul la cel puțin 1.000.000. Totuși, acest program ar fi trebuit să funcționeze, conform Legii educației în vigoare 198/2023, din acest an școlar, care include ziua de 11 septembrie. Tot legea prevede și că Hotărârea de Guvern de instituire a PNMS trebuie adoptată în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Prin aceste minciuni și schimbări fără fond legislativ, Guvernul a creat confuzie și incertitudine privind punerea în practică a acestui proiect. Elevii încă nu primesc mâncare la școală!

Condamnăm neprofesionalismul guvernanților și al Ministerului Educației și solicităm urgentarea implementării proiectelor, astfel încât elevii să beneficieze de hrană conform legislației în vigoare!”, au declarat reprezentanții AEC.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întrerupe curentul în Mamaia, Năvodari, Constanța

joi sept. 28 , 2023
E-Distribuţie Dobrogea a anunțat că următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții. Iată programul întreruperilor între 2 și 6 octombrie 2023. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat […]

V-ar putea interesa și: