AEC: Transportul elevilor, blocat de noua ordonanță

elev

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) critică ordonanța de urgență dată de către Guvern și solicită adoptarea normelor metodologice de urgență.

Joi, 17 noiembrie a.c, Guvernul a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență prin care a modificat formula de decontare a transportului elevilor, înlocuind decontul parțial cu o alocație forfetară.. La nivelul ordonanței a fost prevăzută necesitatea adoptării unor norme metodologice pentru aplicarea ei, fără a fi prevăzut un termen de elaborare și adoptare.

În acest context, decontarea transportului elevilor navetiști nu mai poate fi făcută după normele vechi, reglementate prin OUG nr. 50/2021. Până la adoptarea prin ordin de ministru a noilor norme metodologice de aplicare a noii ordonanțe, OUG 159/2022, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă, elevii navetiști fiind lăsați în aer.

„Considerăm fundamentală adoptarea cu celeritate a unor noi norme metodologice, așa cum a fost prevăzut în OUG nr. 159/2022. Elevii au nevoie de un sprijin pentru a ajunge la școală, iar în lipsa lui, pentru elevii care provin din medii defavorizate chiar și o lună în care se elaborează normele poate face diferența între școală și abandon. Solicităm Ministerului Educației să adopte de urgență normele metodologice și să deblocheze transportul elevilor!”, au transmis asociațiile elevilor.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avertizări meteo în aproape toată țara. Ce se va întâmpla în Dobrogea

Sun Nov 20 , 2022
Meteorologii au emis duminică trei avertizări cod galben, semnalând vânt şi ploi în mai multe zone ale ţării, dar şi ninsori la peste 1500 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei. De asemenea, luni va fi vânt în Dobrogea şi în sudul […]