Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pe locul 11 din 16

Aeroporturile din România au înregistrat, în primul semestru al acestui an, un total de 11.308.892 pasageri, cu 26% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifrele sunt mai mari și decât cele înregistrate înainte de pandemie (+5,4% față de semestrul 1 al anului 2019), a anunțat Asociația Aeroporturilor din România.

Pe primul loc, cu peste 6,79 milioane de pasageri, este Aeroportul Henri Coandă. La mare distanță se află cel din Cluj, cu 1,48 milioane, și cel din Iași, cu 1,04 milioane.

Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu este pe locul 11 din 16, cu 51.165 de pasageri, ceva mai mult decât cel din Maramureș, care a bifat 34.386 de călători, mult peste cel din Tulcea, care a avut 204 pasageri în șase luni.

În ceea ce privește mișcările de aeronave (aterizări și decolări) cifra pentru prima jumătate a acestui an este de 110.228.

În același interval pe aeroporturile din România au fost îmbarcate și debarcate peste 18.000 de tone de marfă. Aici, AIMK stă mai bine, pe locul al patrulea în România, cu 1.209 tone de marfă tranzitate în primul semestru al anului.

Recomandare: Cum va arăta Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu după o investiție de 229 milioane lei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pe locul 11 din 16

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil de cinci ani a murit într-un accident rutier

lun iul. 31 , 2023
Un copil de cinci ani a murit într-un accident rutier produs luni seara în localitatea Mihail Kogălniceanu.  Accidentul s-a produs între un autoturism și o autoplatformă. Au fost implicate șapte persoane, dintre care cinci adulți și doi copii.  ISU Dobrogea a anunțat că un copil de cinci ani a fost […]

V-ar putea interesa și: