Aerul poluat omoară peste 25.000 de români anual

Un autoturism poluează aerul din Constanța (foto: Constanța 100%)

Aerul poluat omoară peste 25.000 de români anual.

Potrivit Agenției Europene de Mediu, în anul 2015 au decedat, din această cauză, 25.400 de cetățeni ai României, ceea ce înseamnă 0.13% din populație. Procentul ne situează în topul țărilor europene, în acest clasament. Suntem depășiți numai de Bulgaria, cu 0.20% decese cauzate de aerul poluat, raportat la numărul total al populației, și pe același poziție cu Ungaria. Numărul cel mai mare de decese se înregistrează în Germania, 62.300, ceea ce reprezintă 0.08% din populație.

Pentru a combate acest fenomen, unele capitale europene creează zone în care mașinile sunt interzise. Cel mai recent exemplu este Madrid, unde o suprafață de 4,7 km pătrați este exclusă pentru mașinile înregistrate înainte de 2000 sau pentru mașinile diesel înregistrate în circulație înainte de 2006.
 
Specialiștii Agenției de Protecție a Mediului din SUA spun că pericolul cel mai mare constă în dioxidul de azot emanat de mașini, care irită căile respiratorii, copiii și bătrânii fiind categoriile cele mai predispuse la riscuri. Expunerea de lungă durată poate cauza boli respiratorii precum astm.
 
 
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Peste 2.000 de garaje din orașul Constanța vor fi dărâmate, pentru a crea mai multe locuri de parcare

Mon Dec 10 , 2018
Primăria Municipiului Constanța, prin Poliția Locală, a demarat o amplă campanie de eliberare a domeniului public de garaje, pentru crearea mai multor locuri de parcare. Numai în ultimele săptămâni au fost desființate peste 80 de garaje. „Conform măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini, astfel […]