Afaceri în vreme de coronavirus. CCINA Constanța cere până la 2.800 de lei pentru eliberarea unui aviz de forță majoră

ccina constanța
Sediul CCINA Constanța

CCINA Constanța cere până la 2.800 de lei pentru eliberarea unui aviz de forță majoră, în plină epidemie de coronavirus. Suma se aplică firmelor care nu sunt membre.

„Dacă activitatea societății dvs. se regăsește în categoriile menționate la art. 1 din Ordonanța militară emisă de Ministerul Afacerilor interne și publicată în M.O. nr. 219/18.03.2020, prin care s-au suspendat activitățile de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, începând cu data de 19.03.2020, puteți solicita eliberarea unui aviz de forță majoră care să ateste imposibilitatea executării contractului/contractelor și care să vă ajute la renegocierea contractului și restabilirea unui echilibru contractual.”, spun reprezentanții CCINA, printr-un comunicat de presă.

Conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură a decis acordarea unei reduceri a tarifului pentru acest serviciu, față de tarifele obișnuite aplicate, pentru firmele nemembre CCINA, firmele membre CCINA beneficiind deja de reduceri substanțiale, de până la 50%, în funcție de nivelul de cotizație achitat.

Tarifele actuale și tarife cu reducere aplicată, în funcție de calitatea de membru CCINA.

 tarife noi redusetarife vechi 
TVA inclus
Firme nemembre2.8003.120
Firme membre care au achitat cotizația de nivel 12.6002.880
Firme membre care au achitat cotizația de nivel 22.3002.610
Firme membre care au achitat cotizația de nivel 32.0002.340
Firme membre care au achitat cotizația de nivel 41.7002.100
Firme membre care au achitat cotizația de nivel 51.4001.830

„Precizăm că avizul de forță majoră este un act constatator, emis în baza legii şi în conformitate cu condiţiile impuse de lege, iar valorificarea juridică a acestuia este la latitudinea solicitantului, în funcţie de întregul areal al împrejurărilor de fapt şi de drept. Avizul de forță majoră constată existența cazului de forță majoră și poate fi folosit doar în contractul a cărei neexecutare se invocă, spre deosebire de certificatul pentru situații de urgență, care poate fi eliberat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.”, mai spun cei de la CCINA.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este o organizație autonomă privată, cu personalitate juridică, neguvernamentală, fără scop patrimonial, non profit, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri, în raport cu autoritățile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate.

CCINA Constanța a raportat, pentru anul 2018, venituri totale de 7.717.490 lei și cheltuieli totale de 7.700.734 lei. Are 40 de angajați, din care 8 muncesc pentru activități fără scop patrimonial, iar 31 pentru activități economice sau financiare, potrivit Ministrului Finanțelor din România.

Sursa: Ministerul Finanțelor

Vă recomandăm și:

DOCUMENTELE care arată cum a obținut CCINA Constanța 12 locuri de parcare GRATUIT. Ce pot face consilierii locali

CCINA Constanța a obținut locuri de parcare GRATUIT, pe care le ține goale și blocate în weekend

CCINA Constanța are locuri de parcare gratuite de la Primărie, dar vrea și bani mai mulți de la ea

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.