Agenţia Turcă de Cooperare şi Coordonare (TİKA), donație pentru Spitalul Județean Constanța


Agenţia Turcă de Cooperare şi Coordonare (TİKA) a donat 45 de paturi pentru adulţi, 45 de noptiere, 30 mese de înfăşat, precum şi alte elemente de mobilier secţiei Obstetrică- Ginecologie 2 din cadrul Spitalului clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Coordonatorul biroului TIKA România, domnul Hacı Ahmet Daşta a inspectat la sfârşitul săptămânii trecute noile dotări din secţie şi a avut o scurtă întrevedere cu conducerea unităţii sanitare, reprezentată de Nicolae Grasa, managerul SCJU şi Cornelia Banu, director îngrijiri. Părţile au convenit să colaboreze în viitorul apropiat pentru modernizarea altor secţii ale SCJU şi dotarea lor cu echipamente.

Agenția Turcă pentru Colaborare şi Coordonare a fost fondată în anul 1992 şi este subordonată direct premierului Turciei. TIKA și-a început activitatea prin finanțarea și implementarea unor proiecte de natură socială, culturală și de sănătate în țări din întreaga lume. TIKA a realizat până în prezent peste 13.700 de proiecte în mai mult de 120 de țări. În februarie 2016 a fost deschis biroul TIKA România iar de atunci şi până în prezent agenţia a finalizat mai multe proiecte în domeniul sănătăţii.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.