Agigea, condusă de primarul Cîrjaliu, care sfida coronavirusul și legea, are cel mai mare număr de cazuri la mia de locuitori din județ

Comuna Agigea a atins un record pe care niciun locuitor nu și l-ar fi dorit. Are cel mai mare număr de bolnavi de covid-19 la mia de locuitori din toate localitățile județului Constanța. Incidența, cum spun specialiștii, este de 13,09, cu mult peste localitatea de pe locul al doilea, municipiul Constanța, care este la 10,70.

Practic, în Agigea sunt active 119 cazuri. Vorbim aici de transmitere comunitară. Cu alte cuvinte, nu se mai poate depista modul în care a fost transmis virusul la toate persoanele infectate.

Din păcate, Agigea are ce a cules. În ciuda epidemiei, primarul în funcție a ignorat pericolul și chiar reglementările legale în vigoare. În campania electorală, probabil pentru a mai câștiga niște voturi, a invitat la el în birou mai multe femei din localitate pentru a le înmâna niște tichete. Primarul nu numai că nu purta mască, așa cum cerea legea, ci le întindea mâna femeilor, dădea noroc cu ele. Evident, aceste tichete puteau fi trimise acasă prin poștă, prin curier, dar primarul PSD a preferat această metodă.

La vremea respectivă, în urma acestor gesturi, primarul Cristian Maricel Cîrjaliu a fost amendat de polițiștii constănțeni cu 500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind normele de protecție sanitară individuală.

Dacă primarul unei localități ignoră legea și e amendat, ne mai mirăm că s-a ajuns la un număr record de cazuri, că localitatea a intrat în carantină? Evident că nu.

Citește și:

În plină campanie electorală, IPS Teodosie l-a lăudat pe primarul PSD Cristian Cîrjaliu, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Bogdan Bola îl pune la punct pe Maricel Cîrjaliu: „Vezi ce hârtii semnezi, don’ Primar!”

Un comentariu

  • la ce sa te astepti de la un cizmogot ? acum platesc oamenii si societatea Dar ar trebui si el sa deconteze ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published.