Agricultură performantă cu tehnologie de ultimă generație

Agricultura performantă se face cu tehnologie de ultimă performanță.

PANTHEON, un proiect italian finanțat din fonduri europene, dezvoltă un nou sistem de control și dobândire a datelor de supraveghere (SCADA) pentru cultivarea cu precizie a livezilor de alune.

Acest sistem este format din drone și roboți de teren alimentați cu energie solară, care colectează date și efectuează operațiuni agricole fără a fi nevoie de un operator. Toate informațiile sunt colectate de o unitate centrală, care efectuează acțiuni automate (de exemplu, controlul irigării) pe baza datelor primite.

Există un risc inevitabil de risipă de apă, pesticide, îngrășământ și alte resurse, în întreținerea unei livezi ce se întinde pe mari porțiuni de teren, atunci când se atribuie același tratament tuturor plantelor, indiferent dacă îl necesită sau nu. Roboții proiectați vin să rezolve această problemă, prin analizarea cu precizie a nevoilor individuale fiecărui arbore.

Agronomistul Valerio Cristofori de la Universitatea Tulsa explică:

„Agricultura de precizie ne permite să efectuăm tratamente direcționate la momentul potrivit, în cantități adecvate, în funcție de nevoile reale ale plantei – lucru pe care agricultura tradițională de astăzi tinde să-l neglijeze.”

Un robot facilitează considerabil munca agricultorilor deoarece pot scana livada, măsura copacii și face poze pentru a analiza cultura, determinând necesitățile individuale ale fiecărei plante, acțiune ce ar presupune prea mult timp și efort pentru un om.

Colectăm date cu un scaner laser pentru reconstrucție geometrică 3D și folosim camere pentru a realiza imagini multispectrale și de înaltă rezoluție pentru a evalua starea fizică sau de sănătate a fiecărui arbore.”, spune Renzo Fabrizio Carpio, inginer în robotică la Universitatea Tre din Roma.

Datele colectate de robot sunt trimise într-un sistem centralizat. Agricultorii analizează datele astfel obținute, iar pe baza lor pot lua decizii cu ajutorul unei interfețe ușor de utilizat.

Totodată, cercetători din Bruxelles lucrează la îmbunătățirea unei drone autonome, ale cărei camere ajută la determinarea nevoilor de irigare, la găsirea dăunătorilor sau a bolilor, precum și la estimarea nivelului recoltei.

Producătorii activi în industria agricolă vor prezenta din ce în ce mai mult interes pentru acest tip de tehnologie deoarece le va putea oferi posibilitatea de a spori calitatea producției reducând impactul negativ asupra mediului.

Sursa: perol.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO Satul Poiana are școală nouă, cu teren de sport cu nocturnă

lun sept. 9 , 2019
Satul Poiana, care aparține de orașul Ovidiu, județul Constanța, are una din cele mai moderne școli din România. Unitatea de învățământ a fost inaugurată astăzi, în prezenta președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, al prefectului Dumitru Jeacă, al reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean, Irinela Nicolae, inspector pentru educație timpurie, dar și […]

V-ar putea interesa și: