AirConnect va zbura din Constanța spre Suceava, Timișoara, Cluj și Oradea cu avioane de 68 de locuri construite în 2014

Imagine din conferința de presă organizată pe 28 februarie în sediul CCINA. De la stânga la dreapta: primarul Constanței, Vergil Chițac, directorul aeroportului, Bogdan Artagea, directoarea CCINA, Ruxandra Serescu, directorul general AirConnect, Tudor Constantinescu

Din 22 iunie până pe 27 septembrie 2023, vom putea zbura din Constanța spre Suceava, Timișoara, Cluj și Oradea.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, împreună cu Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Compania Aeriană AirConnect, au  organizat  marți,  28 februarie 2023, la sediul CCINA Constanța, Conferința de presă organizată cu prilejul lansării zborurilor interne operate de AirConnect.

  Biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, la prețuri începând de la 320.86 lei / 65.46 € (preț pe segment, taxe incluse, locuri limitate).

  Gazdele evenimentului au fost Ruxandra Serescu – Director General CCINA Constanța, Bogdan Ionuț Artagea – Director General A.I.M.K.C. și Tudor Constantinescu –  Director General  AirConnect. La manifestare, din partea autorităților, au fost prezenți controversatul Mihai Lupu – Președintele Consiliului Județean Constanța, Vergil Chițac – Primar al Municipiului Constanța, Elena Tănase – Director al Cancelariei Prefectului Constanței.

  Zborurile se vor realiza cu aeronave ATR 72 – 600, de 68 de locuri, construite în anul 2014.

  AirConnect este condusă de foști directori sau patroni ai BlueAir, companie care a mai zburat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, dar a renunțat ulterior.

  Primarul Constanței a atras atenția că în Europa se renunță la zborurile pe distanțe scurte și că, în viitor, cea mai simplă metodă de a ajunge pe litoral va fi tot mașina.

  Recomandare: Aeroportul Mihail Kogălniceanu, creștere cu 51% a numărului de pasageri

  Mihai Daraban, Președinte CCINA Constanța, nu a fost prezent la conferință, dar a transmis un mesaj scris:

  „În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul tării, este una extrem de binevenită. Și aici mă refer atât la turiștii din România, care pot ajunge pe litoralul nostru într-un timp considerabil mai mic decât în mod obișnuit, cât și la cei din statele vecine care au astfel posibilitatea de a-și petrece un sejur la una dintre stațiunile de la Marea Neagră fără să mai fie nevoiți să petreacă zeci de ore pe drum. În final, noile rute aeriene dezvoltate de AirConnect vor contribui semnificativ și la dezvoltarea segmentului HORECA din orașele vizate, ținându-se cont și de faptul că foarte mulți constănțeni, de exemplu, doresc să-și petreacă concediul în alte zone din România, care, până acum, erau mult mai greu accesibile. CCINA Constanța salută inițiativa AirConnect și își exprimă speranța că veniturile astfel obținute vor determina compania să ia în calcul operarea acestor rute aeriene pe tot parcursul anului”.

  Bogdan Ionuț Artagea, Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, a declarat:

  „În urma eforturilor noastre continue pentru atragerea de operatori aerieni pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în vederea deschiderii de rute care să satisfacă cât mai multe din necesitățile pasagerilor, astăzi comunicăm o veste bună: redeschiderea celor 4 rute. Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt așteptate de pasageri și vin să ofere acestora posibilitatea de a călători rapid la costuri reduse.  Cu sprijinul CCINA Constanța vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem în vederea dezvoltării acestui segment de piață.”

  Recomandare: Vergil Chițac, primarul Constanței: „Să vă așteptați ca anul viitor să fie și Mamaia demolată”

  Tudor Constantinescu, Director General AirConnect, a declarat:

  „Viziunea companiei aeriene AirConnect este de a deservi piața regională conectând aeroporturile mai puțin frecventate cu hub-urile importante, contribuind la dezvoltarea semnificativă a regiunilor. În acest context, introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc. Ne bucurăm de suportul pe care îl avem din partea CCINA Constanța și a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța pentru ca aceste rute să aibă succes.”


  Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

  Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

  Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Next Post

  Daria, fetița cu până la 50 de crize de epilepsie pe zi

  mar feb. 28 , 2023
  Epilepsia este o boală imprevizibilă. Poți să ai o criză oriunde, oricând. Pe stradă, în cadă, în locuri în care ești singur și nu te poate ajuta nimeni. Iar faptul că știi acest lucru este extrem de stresant. Apoi apare și frustrarea faptului că lucruri banale precum mersul pe bicicletă, […]

  V-ar putea interesa și: