Ajutor de stat de peste 378 milioane lei pentru 11 firme din portul Constanța

csct port constanta sud agigea
Dana CSCT, companie pe care statul român o ajută cu aproape 40 milioane lei

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport (PT) 2021-2027, a publicat rezultatele evaluării cererilor de finanțare depuse în cadrul apelului de proiecte pentru investiții în suprastructura portuară de încărcare/descărcare și depozitare a mărfurilor.

Aceste investiții au ca scop reducerea blocajelor din zona porturilor românești, rezultate în urma blocării căilor navale din Ucraina.

Din cele 15 cereri de finanțare depuse, MTI a selectat 11 proiecte care îndeplinesc condițiile de eligibilitate stabilite de Schema de ajutor de stat. Valoarea totală a ajutorului de stat acordat pentru aceste proiecte este de 378,37 milioane de lei (aproximativ 76 milioane de euro). Cele 4 cereri care nu au fost aprobate nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în cadrul apelului.

Companiile selectate pentru finanțare sunt:

  1. Constanța South Container Terminal
  2. Comvex SA
  3. Umex SA
  4. Fast Freight SRL
  5. Barter Port Operator
  6. Socep SA
  7. Water Power Energy SA
  8. Rotrac SA
  9. Midia International SA
  10. Frial SA
  11. Romcim SA

Proiectele respinse aparțin următoarelor companii:

  1. Deltanav SA
  2. ATG Hydro-Technica Systems
  3. Life Logistic
  4. Chimpex SA

Bugetul maxim disponibil pentru contractare în cadrul acestui apel este de 126 milioane de euro. Conform Ghidului solicitantului, cei care doresc să depună contestații o pot face până la data de 22 octombrie 2024, ora 16:00.

Începând cu data de 7 noiembrie 2024, Autoritatea de Management PT va iniția procedura de contractare prin sistemul informatic MySMIS. Aceasta va dura până pe 28 noiembrie 2024, perioadă în care solicitanții ale căror proiecte au fost selectate pentru finanțare vor transmite documentele necesare pentru a dovedi îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și vor semna contractele de finanțare.

Pentru proiectele care au primit un ajutor de stat diferit de cel solicitat inițial, formularele de depunere vor fi actualizate în etapa de contractare.

Recomandări:

Cifrele care arată că olandezii nu prea au ce face cu Portul Constanța

Mihai Daraban, CCIR: „Marea Neagră este ca buzunarul mic de la blugi”

Portul Constanța avea 6 directori în vară. Acum a ajuns la 10

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a criticat dur profitul record realizat de Administrația Porturilor Maritime Constanța VIDEO

De ce nu este portul Constanța buricul pământului VIDEO

Ce diferențe sunt între șefii porturilor Constanța și Rotterdam


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Ajutor de stat de peste 378 milioane lei pentru 11 firme din portul Constanța

  1. Acum inteleg de ce pe ecranul luminos de pe cladirea fast freight i se face campanie lui ciolacu 🙂

  2. Vrajeala…..campanie electorala. Rupi masina in două…cratere….cand plouă inundații….cade curentul cu săptămâna. Dar taxa de intrare în port este TAXĂ. Junglă…a intereselor. O tiganie totală port constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Olandezii de la Damen construiesc la Galați un portavion de drone pentru armata Portugaliei

joi oct. 3 , 2024
Pe 3 octombrie, Grupul Damen Shipyards a organizat o ceremonie comună de începere oficială a debitării și punere a chilei la Șantierul Naval Damen Galați. Evenimentul a marcat simultan două etape semnificative în construcția unei nave multifuncționale pentru Marina Portugheză: un portavion de drone. Evenimentul a fost găzduit de Jan-Wim […]

V-ar putea interesa și: