Al șaselea caz pozitiv de coronavirus în România

Un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Acesta este al şaselea caz de COVID-19 confirmat în România.

„În această după-amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare. Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava – Secţia de boli infecţioase cu febră şi frison, unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, în prezent s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Dn datele centralizate la Ministerul Sănătății, 35 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită auto-izolarea la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 579 de probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 573 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon: +4021.320.20.20. La aceste linii telefonice pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Al cincilea caz a fost depistat tot miercuri. Este vorba despre un tânăr de 16 ani.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

EXCLUSIV Traian Cristea nu mai candidează pentru un nou mandat de primar la Costinești. Cine contează

Wed Mar 4 , 2020
Traian Cristea nu mai candidează pentru un nou mandat de primar la Costinești, poziție pe care ocupă de 20 de ani. Surse din PNL, partid din care face parte primarul, au confirmat, pentru Constanța 100%, că acesta se retrage din cursă. Partidul îl susține pe Gheorghiță Mechenici. Din punct de […]