ALDE Constanța a sărbătorit Ziua Pământului printr-un plagiat de toată frumusețea

Președinta OFLDE, filiala Alde Constanța, Valeria Drăniceanu (foto: Facebook)

ALDE Constanța ne-a anunțat, printr-un comunicat de presă (deși expresia „comunicat de presă” este extrem de prețioasă, în acest context) că astăzi, 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului.

Curios să aflu ce spun reprezentanții din Constanța ai lui Călin Popescu Tăriceanu despre Terra, am citit comunicatul.

Iată cum începe:

„În fiecare an, din 1970, ziua de 22 aprilie sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată semn al prosperității”.

Această primă parte, care nu are ghilimele, este luată cu copy paste din Wikipedia.

Urmează un alt paragraf luat din aceeași sursă, dar puțin editat, apoi alte informații generale pe care le poți găsi oriunde pe net. OK, nu vorbim despre o lucrare științifică, deși orice preluare ar trebui să aibă o sursă, mai ales când vorbim de un partid cu pretenții.

Partea distractivă de-abia acum urmează.

În comunicat apar și două declarații. Prima este a președintei OFLDE, filiala Alde Constanța, Valeria Drăniceanu, care ține să ne spună ce consideră. Iată ce:

„Ziua Pământului a devenit un eveniment popular sărbătorit în multe comunități din întreaga lume. Această zi are potențialul de a uni oamenii într-un scop comun pentru a realiza acțiuni benefice tuturor. Este o ocazie bună pentru a se lansa proiecte al căror efect este de a aduce beneficii Pământului, mediului înconjurător și de a întări legăturile umane”.

Sunt trei fraze pe care le putem întâlni, fie în exact aceeași formă, fie puțin editate, într-un site oarecare, mândri.ro, care are un articol despre Ziua Pământului.

Să recapitulăm: este Ziua Pământului și tu, ca partid care vrea să dea chiar președintele României, dai copy-paste la niște informații, iar liderul organizației de femei nu este în stare să spună două fraze proprii despre cât de important este Pământul. Nu mai bine nu spui nimic?

În fine, ca să închei cu o notă pozitivă, la finalul articolului apare și declarație a senatorui Ion Popa, președinte Filiala ALDE Constanța. Am căutat pe Google, fără să folosesc soft-uri specializate, și nu am găsit nimic plagiat. Omul a putut să exprime câteva fraze decente despre importanța acestei zile. Iată:

„În primul rând, ar trebui să fim noi un model pentru cei din jur, nearuncând deșeuri, netăind copacii și nederanjând animalele sălbatice. Dacă avem șansa, să susținem activ acțiuni de ecologizare și împădurire, să semnalăm problemele legate de mediu și să fim un exemplu printr-un comportament adecvat și prietenos mediului, naturii”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tăriceanu, achitat definitiv în procesul în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă

lun apr. 22 , 2019
Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, a fost achitat definitiv în procesul în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă, în urma deciziei luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în […]
calin popescu tariceanu

V-ar putea interesa și: