ALDE își decimează structurile din teritoriu

calin popescu tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu (foto: rfi.ro)

ALDE își decimează structurile din teritoriu. Conducerile a 37 de organizaţii ALDE care au obţinut sub 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost dizolvate, iar unii dintre preşedinţii de filiale judeţene ar putea fi schimbaţi în perioada următoare, a anunţat marţi liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

„Cea mai importantă decizie este cea referitoare la conducerile filialelor care au avut slabe performanţe la alegerile pentru Parlamentul European. Toate filialele care au obţinut sub 5% la alegerile pentru Parlamentul European au fost dizolvate – birourile teritoriale – şi s-a dat termen de o săptămână preşedinţilor de filiale să vină cu noi propuneri. Prin urmare, cei care nu s-au implicat în campania electorală, cei care au făcut un fel de ‘non combat’, aş spune, fie că este vorba de consilieri judeţeni, de vicepreşedinţi de CJ, primari, viceprimari, consilieri locali, vor trebui să lase locul altora care sunt dispuşi să se implice în efortul pentru următoarele alegeri. Avem trei runde de alegeri foarte importante”, a declarat Tăriceanu, la finalul şedinţelor Biroului Permanent Executiv şi Biroului Politic Central ale ALDE.

Potrivit acestuia, unii colegi au argumentat slaba implicare sau lipsa de interes din partea unor organizaţii locale faţă de alegerile europarlamentare.

„Sigur, nu există interes, o să existe mai departe oameni care o să fie pe deplin conştienţi că fiecare rundă de alegeri este o miză şi că trebuie să performăm. Aceasta a fost decizia dureroasă pentru unii care au luat prea în lejer aceste alegeri. Rezultatele vorbesc de la sine şi sigur că există şi posiblitatea unei comparaţii cu organizaţii care au avut rezultate, nu vorbesc peste media partidului, dar rezultate onorabile – adică peste 10, 11, 12%. Dovadă că acolo unde efortul a fost bine organizat, bine dozat, s-au putut obţine aceste rezultate”, a adăugat liderul ALDE.

Întrebat câte filiale ALDE sunt afectate de decizia dizolvării, Tăriceanu a răspuns: “Un număr mare – 37”.

„Am înregistrat gestul foarte onorabil al preşedintelui organizaţiei judeţene Bacău, care este un om cu o lungă experienţă politică şi care a fost extrem de dezamăgit de rezultatele obţinute. Domnia sa şi-a prezentat şi demisia personală, pe care am refuzat-o şi l-am mandatat să restructureze Biroul politic judeţean. Dar ceea ce vă pot spune de pe acum – există şanse foarte mari ca unii, inclusiv unii dintre preşedinţii de filiale judeţene, să fie schimbaţi în perioada următoare ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile pentru Parlamentul European şi care se înscriu într-o serie de rezultate slabe pe care le-au obţinut şi la alegerile trecute”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

În județul Constanța, ALDE a obținut 11.596 de voturi, adică un procent de 3,70%.

Vă recomandăm și:

Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

One comment

  • De ce nu si structura centrala? Oare cat a cantarit in procentul ALDE la euro-parlamentare “non-combat-ul” celor din teritoriu (sau, ma rog, incapabilitatea lor), in raport cu declaratiile “sefului” si atitudinea de catelus supus al stapanului puscarias, ca sa nu mai vorbim de eficienta unor ministri contemporani cu dinozaurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.