ALDE s-a întors la sânul mamei

ALDE
Călin Popescu Tăriceanu îi strânge mâna fostului președinte al PSD și actualului condamnat penal Liviu Dragnea

Așa cum un sugar caută sânul mamei, în somn, așa a căutat și ALDE sânul politic de care să se lipească. Avea nevoie de unul, căci, asemenea unui sugar, nu putea face față vieții de adult. Mai ales după rezultatele catastrofale din cele mai recente alegeri (catastrofale pentru ei, bune pentru sănătatea clasei politice).

Astăzi, deputatii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD. Anunțul a fost făcut de deputatul și miruitul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor.

Așadar, cei care își spuneau „cei mai liberali dintre liberali”, „adevărații liberali” și tot așa au schimbat macazul cum îl schimbă acarul care a băut prea multă bere la PET în seara dinainte.

Doctrina liberală s-a risipit, convingerile de dreapta au sucombat și au lăsat locul unei uniuni despre care nu avem de ce să credem că nu va prospera în viitor.

Sunt convins că în cercurile locale veste a fost primită cu un oftat de ușurare. Cel despre care aud că ar fi condus ALDE Constanța în ultimele zile, deși am crezut inițial că este o glumă, la Claudiu Ceti mă refer, nu poate să scoată un altfel de oftat. El însuși a stat mulți ani în umbra lui Sorin Strutinsky, care, deși n-a fost membru PSD, a fost membru al celebrei triplete care îi includea pe liderii PSD, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Detalii AICI.

Desigur, o colaborare între ALDE și PSD nu pare decât firească, în aceste condiții.

Acum, când ALDE a devenit echivalent cu PSD, ne explicăm poate mai bine atacurile ALDE împotriva PNL.

ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor în septembrie 2019, când cinci dintre deputaţi, respectiv Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Mihai Niţă, şi-au depus demisiile, iar din 14 membri au rămas doar nouă.

Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

Sursă foto: Digi24


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “ALDE s-a întors la sânul mamei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numai 2% din locurile de carantină din județul Constanța sunt ocupate

mie iun. 3 , 2020
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 287 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, mai sunt […]
covid 19

V-ar putea interesa și: