ALDE și politica porcului zburător

Alde banias
Mircea Banias (al doilea din drepta) și o parte din echipa ALDE

Este mai probabil să văd un porc albastru înaripat, cu ochelari de soare și fumând un trabuc, zburând deasupra unei Constanțe pline de verdeață, decât să cred că ALDE Constanța face o opoziție reală în Constanța și politică pentru binele alegătorilor.

Președintele ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias, a fost clar în prima conferință de presă din ultimele peste 1.000 de zile (cred că singura din tot mandatul său): susținem candidatul PSD la Consiliul Județean Constanța, dar la Primărie candidăm separat. Încă nu știe cu cine, dar în mod sigur nu va fi cineva cu o mare notorietate. Pentru a atrage atenția asupra sa, Banias spune că probabil va miza pe o femeia în lupta pentru primărie, lucru cu care vrea să ne dea pe spate pe noi, alegătorii care nu am mai văzut până acum femei. Înscrise în cursă sunt Cristiana Dima și, de ce nu, Dana Dina, ambele persoane respectabile, de altfel. Îi amintim șefului ALDE că am văzut o doamnă în cursa pentru Primăria Constanța chiar la alegerile trecute, pe Cristina Dincu, un psiholog recunoscut în oraș.

În opinia mea, strategia ALDE este să facă jocul PSD. La Primărie, candidatul ALDE, văzut ca un partid de dreapta, va atrage puținele voturi de la electoratul de dreapta, deci de la candidatul PNL, Vergil Chițac, fapt care îi va ușura sarcina lui Decebal Făgădău. De fapt, șeful ALDE a recunoscut în conferința de presă că a avut discuții în acest sens cu liderii PSD.

La CJ, cum spuneam, nu numai că este non-combat, ci colaborare pe față. Mircea Banias simte și acum pe cerul gurii gustul plăcut al USL-ului care l-a făcut senator. Să mai spunem că pentru PSD prioritatea zero este câștigarea președinției CJC?

Lucrurile un se termină aici. ALDE a încheiat un protocol de colaborare cu PSD după alegeri, ca să fie totul clar și limpede. Etapa a doua a strategiei este de fapt cheia înțelegerilor politice de acum. Mircea Banias, senatorul cu oareșce probleme penale, a recunoscut că vrea să intre din nou în parlament. Parlamentul care – asta nu a spus – îi oferă imunitatea de care nu știi când ai nevoie.

Jocurile nu sunt simple. După plecarea lui Gabriel Oprea de la șefia UNPR, PSD s-a apropiat de acest partid, ba chiar a renunțat la o primărie de sector în favoarea președintelui interimar UNPR, Onțanu. Mai mult, până la toamnă, foarte mulți dintre cei aproape 40 de parlamentari pe care îi are UNPR vor migra la PSD. Fenomenul a început deja. Pe holurile parlamentului, pesediștii le spun uneperiștilor: ”De ce să mai facem alianță cu voi, dacă veniți singuri la noi?” În acest context, ALDE nu mai are aceeași putere de negociere pe care o avea și simte fiorii unui scor mult sub pragul electoral.

Există în ALDE oameni pe care îi respect, despre care sunt convins că sunt onești politic și că nu vor să se predea PSD. În acest moment, ALDE Constanța pare confiscat de un singur om, care dorește să-și atingă scopul personal, distrugând pe parcurs orice idee de dreaptă politică sau de opoziție.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa - organizator a numeroase manifestări francofone

lun mart. 21 , 2016
În perioada 14-23 martie 2016, Colegiul Comercial „Carol I inițiază o serie de activități extracurriculare cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei: ateliere, expoziții, concursuri și spectacole încadrîndu-se astfel în seria manifestărilor devenite tradiționale ce au loc în fiecare an în această perioadă la nivel național și internațional. Colegiul Comercial  „Carol […]

V-ar putea interesa și: