Alegeri parlamentare în Constanța. Prezență la vot, nereguli, rezultate

Constănțenii au început să voteze de la or 07.00. Putem merge la secții fără să mai completăm niciun fel de declarație. Mai jos puteți citi principalele știri ale zilei despre acest subiect.

Rezultate alegeri parlamentare. EXIT POLL ora 17.30. PSD conduce

Ora 19.35 Încă două amenzi date de poliție

Poliția a anunțat că, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și-ar fi fotografiat buletinul de vot cu opțiunea aleasă, până la ieșirea din cabina de vot, iar ulterior ar fi postat fotografia pe o rețea de socializare. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei. De asemenea, în jurul orei 17.40, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia s-au autosesizat cu privire la continuarea propagandei electorale de către o femeie, pe o rețea de socializare. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015.

Raportul IPJ de la ora 18.00

„De la începerea procesului de votare, au fost înregistrate 16 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, 8 sesizări nu s-au confirmat, iar 2 sunt în curs de verificare. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, una în valoare de 4.500 de lei, două în valoare de 1.000 de lei fiecare și un avertisment. Totodată, au fost sesizate 2 fapte de natură penală. Astăzi, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a prezentat la secția de votare nr. 216, unde și-a exercitat dreptul de vot, menționând totodată că se află în izolare la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. Totodată, a fost informat C.J.C.C.I. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor de competență. În ceea ce privește persoanele aflate în centrele de reținere și arestare preventivă, toate cele 47 au votat. Colegii noștri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se va desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță. După încheierea votului, efectivele M.A.I. vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.”

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

16.41: Primarul Constanței, Vergil Chițac, invită pe toți locuitorii orașului la vot. „Dragi constănţeni, am votat pentru investiţii şi dezvoltare şi pentru o Românie unită şi corectă. Este foarte important să profităm de acest moment şi să ieşim masiv la vot pentru viitorul ţării noastre. Constanţa are nevoie de noi şi este datoria noastră să o ajutăm şi să ne ajutăm pe noi înşine. Aveţi încredere!”, a spus acesta pe o rețea de socializare.

16.14: Rezultatele alegerilor parlamentare. EXIT-POLL ora 14.00

15.37: Raportul IPJ Constanța de la ora 15.00.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

„În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral.”, a anunțat IPJ Constanța. Au fost semnalate 11 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care 5 nu se confirmă, iar una este în curs de verificare. De la începerea procesului electoral, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, una în valoare  de 4.500 de lei, una în valoare de 1.000 de lei și un avertisment. De asemenea, au fost sesizate 2 fapte de natură penală. Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, la secția de votare din satul Moșneni se află un bărbat care ar îndemna diferite persoane să voteze cu un anumit partid politic. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă, apelantul fiind sancționat, conform O.U.G. 34/2008, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Prezența la vot la ora 15.30: județul Constanța este pe locul al XIV-lea pe țară, cu un procent de 20,87. Un număr de 137.534 de persoane au votat până acum. Pe primele locuri la prezență sunt Mehedinți, Teleorman și Olt.

14.14: Răzvan Filipescu, Pro România: „Am votat, alături de colegii mei Mircea Titus Dobre, Loredana Batariga și Valentin Olivian Trofin, pentru o echipă PROdezvoltare, PROfesionistă, performantă, care să aibă ca unic scop bunăstarea românilor și reprezentarea cu adevărat a județului nostru. Vă invit și pe voi să vă exercitați dreptul constituțional de a-i alege pe cei care să vă reprezinte următorii 4 ani în Parlament.”

13.00: „Au fost înregistrate 7 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care 3 nu se confirmă, iar una este în curs de verificare.”, transmit reprezentanții IPJ Constanța. Până la această oră, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare  de 4.500 de lei. Au fost sesizate și 2 fapte de natură penală. Astfel, în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați cu privire la producerea unui incident electoral la secția de votare nr. 90. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, după ce și-ar fi exprimat dreptul la vot, un alegător nu ar fi introdus în urnă buletinul de vot pentru camera Deputaților, lăsându-l pe biroul comisiei de votare. Ulterior, pentru vot s-a prezentat un alt alegător, căruia i s-a înmânat buletinul de vot deja ștampilat. Persoana în cauză a primit un nou buletin de vot pentru a-și exercita dreptul, iar buletinul de vot care face obiectul cercetărilor a fost anulat și ridicat în vederea continuării verificărilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.

Prezența la vot la ora 12.00: județul Constanța este pe locul al zecelea pe țară, cu un procent de 12,07. Un număr de 70.501 persoane au votat până acum, din care 4.392 pe liste suplimentare și 173 pe liste speciale.

11.30: Astăzi, în  jurul orei 08.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au autosesizat despre faptul că, pe o rețea de socializare, un bărbat a continuat campania electorală, prin aceea că ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și a Senatului. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015. Totodată, în  jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de către președintele unei secții de votare cu privire la existența unui incident electoral. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

Detalii oferă Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

10.15: Stelian Ion, USR, a votat la Liceul Energetic din Constanța. „Este o perioadă în care ne gândim la viitor. Este o perioadă de răscruce. Putem să o apucăm pe un drum al modernizării rapide sau putem să continuăm în ritmul acele pe care îl știm de 30 de ani. Avem mari speranțe. De la vârsta de 18 ani am fost de fiecare dată la vot. Trebuie să conștientizăm cu toții că fiecare vot contează și că viețile noastre, alte tuturor, depind, la modul cel mai direct, de voturile pe care le exprimăm, și acesta este un rând de alegeri foarte, foarte important.”, a declarat Stelian Ion.

10.13: Elena Băsescu, candidat PMP: „Am votat având speranţa că în viitorul Parlament vor exista mai mulţi parlamentari care să susţină familiile monoparentale şi creşterea natalităţii.”

10.05: Topul prezenței la vot, pe județe, la nivel național: Mehedinți, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău, Gorj.

09.53: Felix Stroe a votat la prima oră, la 07.00. „Așa am făcut toată viața mea. Îi îndemn pe toți cetățenii României să vină astăzi la vot. Este poate cel mai important vot pe care trebuie să îl dea după anul 1989. Eu am votat pentru un parlament care să se lupte pentru toți cetățenii României. Să se lupte pentru siguranța lor. Siguranța sistemului de sănătate, ca românii să nu mai ardă în spitale. Siguranța sistemului de educație, să deschide școlile. Am votat pentru siguranța fermierului României, pentru ca piețele să nu se mai închidă niciodată. Am votat pentru ca tinerii să rămână în România, să nu mai fie nevoiți să plece să culeagă sparanghel, căpșuni, să fie bătaia de joc a străinătății. Am votat pentru părinții noștri, pentru pensia lor, care trebuie să fie decentă. Am votat pentru ca fetele noastre să nu mai fie răpite, omorâte, arse în butoaie sau în valize pe câmp. Am votat pentru o Românie în care cetățenii să se uite cu respect, cu căldură unii la alții, să nu se mai urască. Am votat pentru o Românie care să nu mai fie dezbinată.”

09.29: A votat și președintele Klaus Iohannis. „O zi extrem de importantă astăzi, avem şansa chiar istorică de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor şi un Parlament care face legi bune pentru România. Este extrem de important să mergem la vot, alegerile nu se câştigă în sondaje, alegerile se câştigă la urne şi este între timp foarte clar, fiecare vot contează. Dragi români, astăzi este foarte important, vă rog mergeţi la vot!”, a transmis preşedintele.

Ora 09.26: Deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa şi-a exercitat dreptul de vot, la ora 09:00, la Secţia nr.291 din oraşul Eforie. „Astăzi am votat pentru continuitate, siguranţă, onestitate şi un proiect de ţară. Am votat cu încredere pentru Constanţa puternică  şi România europeană. Este un vot crucial pentru viitorul nostru şi îndemn pe toată lumea să meargă să voteze. Doar aşa putem progresa.”

Ora 09.20: Până la ora 09.20 votaseră 4% din cei de pe listele electorale adică peste 25.000 de persoane, din care 2.562 pe liste suplimentare, iar 13, cu urna mobilă.

Ora 09.08: 47 de arestați preventiv vor să voteze

În județul Constanța sunt 559 de secții de votare, dintre care 211 doar în municipiul Constanța. Față de ultimele alegeri organizate (cele locale din 27 septembrie), este o secție de votare în plus, în orașul Năvodari. În ceea ce privește numărul alegătorilor, la nivelul județului sunt 622.641 de persoane cu drept de vot (297.628 de bărbați și 325.013 femei; 430.275 din mediul urban și 192.366 din mediul rural). Cei mai mulți alegători sunt în municipiul Constanța – 259.454 de alegători, cei mai puțini, în localitatea Dumbrăveni – 421 de alegători.Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Românii care ajung în Italia nu mai trebuie să se autoizoleze, dacă au test negativ covid

Dum dec. 6 , 2020
Cetăţenii care vin din România sau au tranzitat ţara pot intra pe teritoriul Italiei cu dovada unui test COVID-19 negativ sau, în cazul în care nu au acest document, sunt obligaţi să se autoizoleze timp de 14 zile, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Măsurile adoptate sunt aplicabile […]
Italia

V-ar putea interesa și: