Alertă de securitate în Turcia. Turiștii trebuie să fie vigilenți

Franţa şi Statele Unite ale Americii au lansat un apel vineri seară cetăţenilor lor din Turcia să dea dovadă de vigilenţă în faţa riscului de atentate, notează AFP.

„În lumina recentelor incidente de ardere a unor exemplare din Coran în Europa, guvernul american îşi avertizează cetăţenii cu privire la posibile atentate teroriste vizând lăcaşuri de cult ca măsură de represalii în Turcia”, a indicat ambasada americană la Ankara.

„Teroriştii ar putea ataca fără avertisment şi pot viza lăcaşuri de cult frecventate de occidentali”, a adăugat aceasta.

Reprezentanţa americană le recomandă să rămână „vigilenţi, să evite aglomeraţiile şi să păstreze discreţie”.

Concomitent, reprezentanţa Franţei la Ankara a transmis un mesaj similar prin e-mail cetăţenilor săi prezenţi în ţară, cu referire la alerta Statelor Unite.

„Riscul de atentat terorist în Turcia rămânând ridicat, după cum se aminteşte de alerta de securitate emisă de Ambasada Statelor Unite pe 27 ianuarie 2023, francezii care locuiesc sau sunt în trecere prin Turcia sunt îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă maximă, în special în locurile de adunare susceptibile să fie frecventate de cetăţeni străini, inclusiv de lăcaşurile de cult”, a indicat aceasta.

Acest comunicat urma să fie pus online în cursul serii pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi cel al Ambasadei Franţei la Ankara, a declarat un diplomat pentru AFP.

Mai multe manifestaţii au avut loc săptămâna trecută la Stockholm şi vineri la Copenhaga, în timpul cărora exemplare din Coran, cartea sfântă a musulmanilor, au fost arse de un extremist care a pretins că protestează împotriva veto-ului Turciei la intrarea în Suedia în NATO.

Ankara blochează din mai extinderea Alianţei Noord-Atlantice la această ţară, precum şi la Finlanda, cerând autorităţilor de la Stockholm extrădarea unor refugiaţi kurzi pe care îi consideră „terorişti”.

Aceste incidente au fost denunţate şi condamnate de guvernele în cauză şi de capitalele occidentale, în special de Washington.

Dar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că Suedia nu mai poate conta pe „sprijinul” Turciei pentru a adera la NATO, iar negocierile sunt suspendate oficial.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ninge în Constanța. Starea drumurilor județene, naționale și a autostrăzilor

sâm ian. 28 , 2023
Ninge în Constanța, iar zăpada s-a așternut și a început să creeze probleme. În partea de vest a județului Constanța sunt precipitații sub formă de ninsoare și rafale de vânt. Echipele RAJDP au acționat cu material antiderapant încă din cursul nopții. „Se acționează și la această oră și se va […]

V-ar putea interesa și: