Alertă în Odesa. Ucraina se așteaptă ca Rusia să bombardeze provincia

odesa

Autorităţile ucrainene din Odesa (sudul Ucrainei) au impus o restricţie de circulaţie pentru o zi şi jumătate, de vineri seara, de la ora 21.00 (ora locală), până duminică dimineaţa, ora 6.00, în urma atacurilor cu rachete ruseşti care au avut loc vineri asupra Gării Kromatorsk (estul ţării), relatează CNN.

Din cauza potenţialei ameninţări ca forţele ruse să lanseze rachete în provincie, locuitorilor li s-a spus să stea în case începând ora 21.00, ora locală, vineri, până la ora 6.00 dimineaţa, ora locală, duminică.

În timpul restricţiei de circulaţie va fi interzisă ieşirea pe străzi sau în locuri publice fără permisiuni speciale, a precizat administraţia militară regională din Odesa, într-un comunicat.

„Fac apel către locuitorii din Odesa şi locuitorii din regiune să înţeleagă restricţiile impuse şi să nu le încalce. Asemenea măsuri sunt necesare, în primul rând, pentru siguranţa dumneavoastră, sunt menite să vă salveze viaţa, deoarece consecinţele pot fi fatale”, a spus şeful administraţiei militare regionale din Odesa, Maxim Marchenko.

Două rachete rusești au lovit o gară din Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând 30 de oameni și rănind alți aproximativ 100, a anunțat vineri compania feroviară de stat din Ucraina, potrivit Reuters.

„Atacul gării ucrainene este o nouă atrocitate oribilă comisă de Rusia, loind în civilii care încercau să se evacueze și să ajungă într-un loc sigur. Vom continua asistența de securitate și livrările de arme pentru a ajuta Ucraina să se apere. Împreună cu aliații și partenerii noștri, vom sprijini eforturile de investigare a acestui atac”, a scris Biden pe Twitter.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ororile războiului. Viktoria și-a văzut fiica decapitată de un obuz rusesc

Sat Apr 9 , 2022
„A fost o explozie sau ceva focuri de armă. M-au asurzit. Parbrizul din spate s-a spart. Soţul meu a strigat: Ieşi din maşină”. Aşa îşi începe povestea pentru BBC Viktoria Kovalenko, o mamă din Ucraina care şi-a pierdut fata de 12 ani şi soţul în război şi care a fost […]