Alexander Adamescu rămâne cu mandat internațional de arestare

alexander adamescu mandat arestare

Alexander Adamescu a primit o lovitură dură din partea Curții de Apel București (CAB). Acesta a vrut să scape de mandatul internațional de arestare și s-a adresat CAB în acest sens.

După mai multe amânări, magistrații Curții au decis să respingă ca neîntemeiat contestațiile formulate de Alexander Adamescu. I s-a respins și cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Ba, mai mult, l-au pus și la plată: 1.800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Decizia este definitivă.

Iată soluția pe scurt:

„Respinge ca neîntemeiată cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. În baza art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.proc.pen. raportat la art. 204 C.pr.pen. respinge ca neîntemeiate contesta?iile formulate de contestatorul ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER împotriva încheierilor din datele de 9.08.2019, 9.08.2019 și 12.08.2019, pronunțate de Tribunalul București în dosarele nr. 2627/2/2019, 752/2/2019 și 12358/3/2019. În baza art.275 alin.2 C.proc.pen. obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 1800 lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 18.10.2019.”

Curtea de Apel București

Anul trecut, Adamescu a stat mai multe luni într-o închisoare londoneză, fiind arestat după ce instanţa britanică a descoperit că acesta a folosit, în cadrul procesului de extrădare, un document fals, atribuit Administraţiei Penitenciarelor din România, în care se făcea vorbire de condiţiile grele din închisorile româneşti.

În 26 mai 2016, instanţa supremă din România a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Dosarul în care procurorii au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu s-a constituit în urma disjungerii din dosarul în care au fost trimişi tatăl său alături de judecătorii de la Tribunalul București și de mai mulți practicieni în insolvenţă, pentru fapte de corupţie legate de intervenţii în cauze de insolvenţă.

Dan Grigore Adamescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare în acest dosar și a murit în sistemul penitenciar, pe 24 ianuarie 2017.

În prezent, Alexander Adamescu trăiește în Anglia.

Familia Adamescu deține mai multe afaceri în România, printre care centrul comercial Unirea, societatea de distribuție de gaze Megaconstruct, ziarul România liberă, hotelul Rex din stațiunea Mamaia, lăsat în paragină de mai mulți ani.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Horia Constantinescu își scoate buletin de Constanța! Va candida la Primăria Constanța?

Fri Oct 18 , 2019
Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a depus actele pentru a-și muta domiciliul în municipiul Constanța. Acesta a fost zărit de un cititor al Constanța 100% la ghișeul primăriei din City Mall, când depunea actele pentru o nouă carte de identitate, însoțit de soție și copil. Până acum, […]
horia constantinescu