Alexander Adamescu vrea să scape de mandatul internațional de arestare

Alexander Adamescu
Alexander Adamescu trăiește de ani buni în Londra (foto: gandul.info)

COMPLETARE 18 octombrie. Instanța a decis menținerea mandatului internațional de arestare. Detalii AICI.

Alexander Adamescu, fiul răposatului om de afaceri Dan Grigore Adamescu, vrea să scape de mandatul internațional de arestare.

Avocații săi au contestat, la Curtea de Apel București, decizia unei instanțe inferioare, care a respins solicitarea avocaților prin care aceștia cereau ca magistrații să constate încetarea de drept a măsurii preventive, în dosarul 5054/2/2019. Cu alte cuvinte, dacă decizia CAB îi este favorabilă, tânărul Alexander Adamescu nu va mai avea mandat de arestare.

Decizia este importantă pentru că, oricare ar fi ea, va fi definitivă. Magistrații s-au întrunit pe 11 octombrie 2019, dar au amânat pronunțarea pentru joi, 18 octombrie. Completul se va întruni de la ora 09.00.

Anul trecut, Adamescu a stat mai multe luni într-o închisoare londoneză, fiind arestat după ce instanţa britanică a descoperit că acesta a folosit, în cadrul procesului de extrădare, un document fals, atribuit Administraţiei Penitenciarelor din România, în care se făcea vorbire de condiţiile grele din închisorile româneşti.

În 26 mai 2016, instanţa supremă din România a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Dosarul în care procurorii au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu s-a constituit în urma disjungerii din dosarul în care au fost trimişi tatăl său alături de judecătorii de la Tribunalul București și de mai mulți practicieni în insolvenţă, pentru fapte de corupţie legate de intervenţii în cauze de insolvenţă.

Dan Grigore Adamescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare în acest dosar și a murit în sistemul penitenciar, pe 24 ianuarie 2017.

În prezent, Alexander Adamescu trăiește în Anglia.

Familia Adamescu deține mai multe afaceri și pe litoral, printre care se numără hotelul Rex din stațiunea Mamaia, lăsat în paragină de mai mulți ani.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A transformat un viitor loc de joacă pentru copii în propria curte

Wed Oct 16 , 2019
Un constănțean a confundat viitorul locul de joacă de pe strada Dionisie cel Mic cu propria sa curte. „Omul, care locuiește în zonă, și-a improvizat un adăpost chiar pe locul de joacă unde urmau să înceapă lucrările de reabilitare. A adus o chiuvetă, scaune, unelte. Locatarii blocurilor din zonă nu […]