Alianța construită în jurului lui George Simion se destramă. Țărăniștii îl acuză de conducere dictatorială

Radu Ghidău, președinte Alianța Național Țărănistă. Foto: ct100.ro

Alianța Național Țărănistă condusă de avocatul Radu Ghidău, a anunțat ruperea protocolului de colaborare cu AUR, acuzându-l pe George Simion de „tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial”. Este a doua formațiune care se retrage în ultimele două zile din „polul suveranist” format în jurul AUR, după Forța Identității Naționale, partid condus de fostul ministru PSD Ilan Laufer.

Președintele Alianței Național Țărăniste, Radu Ghidău, a anunțat sâmbătă seară, printr-un comunicat de presă, că decizia de a pune punct colaborării cu AUR a fost luată în unanimitate, în forurile de conducere ale partidului, „în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor” liderului AUR, George Simion.

„Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică. Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere. De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei”, acuză Radu Ghidău.

Recomandare: George Simion atacă dur Uniunea Europeană, de la care România a primit 379.426 de euro pe oră, în fiecare oră din ultimii 16 ani și trei luni

Este a doua formațiune care se retrage din „polul suveranist” format în jurul AUR. Vineri, liderul partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat separarea de „Alianța AUR”, acuzându-l pe George Simion de presiuni asupra membrilor formațiunilor din alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, „subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente”.

Ilan Laufer a acuzat „disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte”, cu care George Simion și-ar trata cei mai apropiați colaboratori.

Recomandare: George Simion, AUR, a cooptat în echipă politicieni care i-au susținut pe Vergil Chițac, PNL, și Corina Martin, PER

În luna noiembrie, liderul AUR, George Simion, a anunțat lansarea „polului suveranist”, alianță care gravitează în jurul AUR și în care au fost incluse Alianța Național Țărănistă condusă de Radu Ghidău, Partidul Republican condus de Marian Cucșa, Forța Identității Naționale -PSL – Ilan Laufer și Alianța Renașterea Națională – Peter Costea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Luna februarie 2024 a fost extraordinar de caldă

Dum mart. 3 , 2024
Luna februarie 2024 a fost extraordinar de caldă. Temperaturile au avut o medie care este obișnuită pentru jumătatea primăverii, au transmis experții de la Climatologie si Prognoze globale, o pagină care oferă informații exacte și detaliate despre vreme. „6.6 grade Celsius a fost media lunii februarie 2024 in România. 0.9 […]

V-ar putea interesa și: