Alianța USR PLUS nu a reușit să câștige nicio primărie în județul Constanța. Stelian Ion: „Este un rezultat încurajator” OPINIE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Alianța USR PLUS nu a reușit să câștige nicio primărie în județul Constanța. Stelian Ion: „Este un rezultat încurajator”
Echipa USR Constanța

Alianța USR PLUS nu a reușit să câștige nicio primărie în județul Constanța la alegerile locale din acest an. A fost primul scrutin de acest gen pentru formațiunea politică.

„Suntem prea noi în politică ca să ne tânguim acum că nu am luat nicio funcție de primar în județ. Am avut unele locuri, de exemplu Agigea, unde la o diferență foarte mică, de 30 de voturi, am pierdut. Colegii am înețeles că vor să facă o contestație. Noi ne-am făcut cât se poate de mult datoria. Colegii mei au muncit pe brânci, tocmai ca să arate că suntem altfel. Fisura pe care am produs-o acum, chiar dacă nu câștigat niciun post de primar în județ, este de netegăduit. Fisura aceasta va rupe vechea clasă politică și vechile obiceiuri ale acesteia”, a spus Remus Neagoe, președintele USR Constanța.

Stelian Ion a spus că USR participă pentru prima dată la alegerile locale.

„Pentru prima participare, nu este un rezultat slab, dimpotrivă. Este un rezultat încurajator.”, a subliniat Stelian Ion.

Acesta regretă că nu a demontat mai puternic ceea ce numește „manipulările PNL”, care a spus că este singurul partid care poate învinge PSD.

Remus Negoi a punctat, de asemenea, că celelalte partide au resurse mai mari decât USR.

OPINIE

Faptul că USR nu a reușit să câștige nicio primărie este, în opinia mea, un lucru rău. Sunt localități unde candidații USR erau cel mai bine pregătiți și ar fi meritat fotoliul de primar. L-ar fi obținut, dacă s-ar fi făcut alianțe locale preelectorale sau dacă ar fi avut puțin mai multă șansă (spunem asta fără să luăm în calcul eventuale fraude electorale). În Agigea, de pildă, USR a pierdut la 30 și ceva de voturi, Gabriel Ciobanu fiind foarte aproape de a-l detrona pe primarul cercetat penal Maricel Cîrjaliu, PSD. Cu siguranță că, peste 4 ani, astfel de useriști pot produce schimbarea.

Cristian Hagi, jurnalist
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.