Alina Dan, manager Spital Mangalia: „Permanent, paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți din județ, dar și din țară”

spital mangalia

Numărul pacienților COVID este în continuă creștere, la spitalul din Mangalia. Dacă luna trecută reprezentanții unității sanitare declarau că numărul de cazuri a scăzut, în prezent aceștia subliniază că prezentările la spitalul din localitate cresc de la o zi la alta.

„În spitalul nostru, avem internați peste 100 de pacienți diagnosticați cu COVID, capacitatea unității sanitare fiind de 121 de paturi. Permanent, paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți din județ, dar și din țară. La acest moment, avem 86 de pacienți confirmați COVID-19, 9 suspecți și 9 internați în Terapie Intensivă”, a declarat managerul spitalului,  Alina Dan.

Reprezentanții instituției sanitare mai spun că în unitatea medicală se aplică schemele de tratament cuprinse în protocolul național de tratare, iar spitalul dispune de aparatură și echipamente medicale pentru a trata bolnavii,  în condiții bune.

„De un real folos sunt și testele rapide pe care le folosim în Urgența spitalului la pacienții care ajung la noi cu ambulanța sau pe cont propriu. Pe această cale, țin să mulțumesc Departamentului pentru Situații de Urgență, care ne-a trimis 1000 de teste și ne-a sprijinit cu 2 ventilatoare complete, 4 ventilatoare noninvazive și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, DSP Constanța ne-a ajutat cu 1000 de teste rapide, pe toată durata pandemiei”, a mai subliniat managerul spitalului din Mangalia.

Reprezentanții unității sanitare transmit populației să se adreseze medicilor de familie la primele simptome de boală și să vină la spital, dacă situația acestora se agravează de la o zi la alta.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cea mai mare incidență din municipiul Constanța din 2021

Wed Mar 24 , 2021
Municipiul Constanța înregistrează cel mai mare număr de bolnavi de covid-19 din 2021. Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, astăzi erau 1.768 de cazuri active, ceea ce înseamnă o incidență de 5,67. Incidența pe județ este de 3,72. Date pentru fiecare localitate în parte, în tabelul de mai jos. […]
coronavirus (3)