Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 august. Află cu cât

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat luni seara, la Realitatea Plus, că alocațiile pentru copii se vor majora cu circa 15%, iar de la 1 ianuarie va urma o altă creștere.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat luni seara, la Realitatea Plus, că alocațiile pentru copii se vor majora cu circa 15%, iar de la 1 ianuarie va urma o altă creștere.

„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu.

Ministrul a afirmat că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

Acesta a subliniat că trebuie luat în calcul și contextul economic prin care trece economia globală, efortul făcut de Guvern fiind imens deoarece sunt companii care s-au închis iar veniturile la buget scad.

În ceea ce privește pensiile, ministrul de Finanțe a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară der la jumătatea lunii august, potrivit Mediafax.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Urbe Submersi. 200 de constănțeni și turiști au descoperit o parte din misterele Mării Negre

Tue Jul 28 , 2020
Două sute de constănțeni și turiști au descoperit o parte din misterele Mării Negre, în cadrul proiectului cultural Urbe Submersi, o premieră absolută în România. Proiectul organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național a avut ca scop promovarea pentru publicul larg a vestigiilor scufundate […]