Alte trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat la baza de la Mihail Kogălniceanu

Alte trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat, joi seară, la baza de la Mihail Kogălniceanu, pentru a desfăşura misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni.

„Alte trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 17.30, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alăturându-se, astfel, celor trei aeronave germane care efectuează, din 17 februarie, misiuni în ţara noastră. Detaşamentul german va executa, alături de militari ai Forţelor Aeriene Române şi ai Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită timp de doi ani

joi feb. 24 , 2022
Statul, acționarul majoritar al Nuclearelectrica, a decis în Adunarea Generală a Acționarilor companiei că Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în retehnologizare, unitatea urmând să fie oprită timp de doi ani. Astfel, conform comunicatului companiei Nuclearelectrica remis Bursei de Valori București, Unitatea 1 a centralei nucleare de […]
centrala nucleară cernavodă

V-ar putea interesa și: