Am avut dreptate. Decebal Făgădău a folosit metoda pompierului incendiator

fagadau (1)

Pe 31 august 2016 scriam că primarul Decebal Făgădău folosește o tehnică de manipulare veche și cunoscută: metoda pompierului incendiator. Edilul spunea atunci că nu sunt bani pentru subvenționarea gigacaloriei (cea mai scumpă din România), dar că va căuta soluții. Nu a promis nimic. Scriam că, într-o lună sau mai mult, primarul va anunța că a găsit soluția.

Decebal Făgădău a acționat astăzi ca un adevărat pompier incendiator. Ce a făcut? A anunțat că Primăria nu poate acorda subvenție pentru că are de plătit aceste 4 milioane de euro și a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre. A insuflat deja teama în constănțeni – în abonații RADET, în speță. Dacă nu se vor găsi soluții, vor plăti 450 de lei pentru o gigacalorie. Acest lucru ar duce la facturi care, practic, nu pot fi plătite de o familie obișnuită. Primarul a mai spus că va căuta soluții. Focul a fost pus și a început să ardă, să se transforme în incendiu.

Vă asigur că, peste minimum o lună, poate mai mult, primarul va spune că a găsit soluții pentru ca oamenii să nu plătească 450 de lei.

Astăzi, aflu din presă că Decebal Făgădău a anunțat, pe pagina sa de Facebook (nu mai suntem prieteni eu și cu domnia sa pe Facebook), că abonații RADET vor plăti numai 250 de lei.

Iată mesajul:

250 lei/gigacalorie
Așa cum am promis, acesta este prețul pe care îl vor plăti constănțenii și în această iarnă.
Astăzi am finalizat prognoza și calculele bugetare pentru sezonul rece 2016-2017.
Voi iniția proiectul de hotărâre și voi propune consilierilor locali să aprobe prețul de 250 lei începând chiar cu această lună.
Mă bazez pe sprijinul consilierilor PSD și PMP, de la ceilalți aștept seriozitate, maturitate și înțelepciune, nu vorbărie multă și abțineri curajoase la comandă.

A se remarca și atacul la PNL, ca să nu îi spun presiune.

Ce nu spune primarul PSD Decebal Făgădău este că, de fapt, constănțenii vor plăti 430 de lei pe gigacalorie, nu 250. Cei 250 se vor plăti direct, pe factură, în timp ce restul se vor plăti indirect, căci banii pentru subvenții îi plătim cu toții, fie că suntem sau nu abonați ai RADET.

Ce nu spune primarul este care sunt soluțiile pentru a avea ceea ce șeful său din primărie și partid, Radu Mazăre, promitea de acum 4 ani: ”Un nou CET, o gigacalorie mai ieftină”.

mazare

Nu pot să nu remarc ceva: metoda de comunicare pe care a ales-o primarul Făgădău. Folosește mai nou pagina sa oficială, de Facebook, care are, când scriu acest articol, mai puțin de 4.000 de like-uri. Asta în condițiile în care plătim, noi, constănțenii, un birou de presă supradimensionat, care nu răspunde la întrebările ziariștilor decât atunci când membrii săi au chef.

Aveți mai jos link-ul către textul scris pe 31 august.

Decebal Făgădău și metoda pompierului incendiator

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.