„Am fost încătușat și bruscat la secția de poliție din Mangalia”, spune omul lui Mohammad Murad. Poziția IPJ Constanța

alegeri mangalia
Momentul când mașina aparținând unei firme a lui Mohammad Murad a fost oprită în trafic, în Mangalia

O știre făcea senzație în ziua alegerilor, în Mangalia. O mașină aparținând uneia dintre firmele lui Mohammad Murad a fost oprită în trafic. La fața locului a ajuns și candidatul independent. A urmat un scandal în toată regula.

Șeful Sericului de Ordine Publică din IPJ Constanța a povestit azi ce s-a întâmplat.

Iată ce spune

„Având în vedere activitățile desfășurate de structurile M.A.I., pentru buna desfășurare a alegerilor locale, la nivelul județului Constanța au fost constituite 14 zone speciale de risc și un 12 filtre rutiere.

Astfel, în ziua alegerilor, au fost controlate peste 750 de autovehicule, în aceste zone de risc.

Una dintre zonele de risc, cea la care facem referire, a fost în municipiul Mangalia unde, în jurul orei 16.00, polițiștii au oprit în trafic un autoturism.

După stabilirea identității acestora, polițiștii au solicitat efectuarea unui control al autoturismului în cauză.

Menționez faptul că această măsură este prevăzută de art. 32, din Legea nr 192/2019.

Cei doi au refuzat, au încuiat autoturismul, moment în care la fața locului au venit mai mulți candidați la o primărie din județul Constanța, care au intervenit vehement în referire la măsura controlului autoturismului.

Ulterior, pasagerul autoturismului, care a declarat că este proprietarul de drept al acestuia, refuzând controlul autoturismului, a fost condus la sediu, fără a fi necesară măsura încătușării, unde a solicitat prezența unui avocat ales pentru continuarea verificărilor.

La sediul poliției, bărbatul a invocat faptul că se simte rău, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, acesta fiind transportat la spitalul din Mangalia.

Avocatul solicitat s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Mangalia, iar împreună cu polițiștii s-a deplasat la fața locului, unde a descuiat și condus autoturismul în curtea Poliției municipiului Mangalia, sprijinind la efectuarea controlului interiorului acestuia.

Urmare a controlului efectuat, în interiorul autoturismului a fost identificată suma de peste 160.000 de lei, dar și diverse înscrisuri, mai multe copii ale documentelor de identitate ale unor persoane, precum și fly-ere de campanie.

Suma de bani și documentele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat, pentru a reclama fapte de fraudă electorală, fac precizarea că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a reieșit faptul ca aceste informații sunt false.”

Am luat legătura și cu persoana care se afla la volanul mașinii, pentru a afla ce s-a întâmplat, din punctul său de vedere.

„Mi s-a dovedit încă o dată că poliția județeană nu cunoaște adevărul și lucrurile care se întâmplă în Mangalia, la poliția care se pare că este a lui Cristi Radu, nu este poliția națională. Am fost încătușat și bruscat la secție. Avocatul meu o să solicite filmările de acolo. Am vrut să-mi aștept avocatul pentru a fi percheziționat. Simțind că trece timpul și urmează să vină cei de la IPJ – care s-au comportat exemplar, au fost foarte civilizați, am putut să am dialog – m-au bruscat, m-au încătușat. Se vede, se aude pe înregistrarea lor când îi rog să-mi lase cătușele mai largi, pentru că mă doare efectiv, pentru că am și o operație la mâna dreaptă. Mi-au răspuns nonșalant că nu le pasă, că asta am vrut eu.”, a spus acesta.

Pe acest fond a solicitat și intervenția salvării, la 112.

„Sunt cardiac. În 2013 am suferit un infarct miocardic. Am două stenturi. Efectiv mi s-a făcut rău de la presiunile celor aserviți lui Cristi Radu. Sunt sigur că, dacă nu veneau cei de la județ nu a fi beneficiat de acest lucru. Ei au chemat ambulanța, au dat dovadă de înțelegere. Așa am ajuns să primesc îngrijiri la spitalul din Mangalia”, ne-a mai declarat.

A explicat de ce avea bani în mașină.

„Avem bani în mașină. Am tot timpul. Sunt managerul unei societăți care rulează sute de milioane de euro pe an. Întâmplător, acei bani erau bani personali. Dacă mă opreau cu o zi înainte acești domni, care mă filau de peste o săptămână, găseau și mai mulți, pentru că apucasem să dau avansul pentru un autoturism pe care urmează să mi-l achiziționez. Deci, în continuare se practică dezinformarea și abuzul”, a precizat acesta.

A mai spus că va cere conducerii IPJ Constanța să-l investigheze direct pe un subofițer implicat, despre care spune că este „omul de casă” al lui Cristi Radu.


Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.