Am parcat în centrul Constanței și am plătit cu SMS, deși instanța a decis că nu mai este obligatoriu

Am parcat în centrul Constanței și am plătit cu SMS, deși instanța a decis că nu mai este obligatoriu

Astăzi, ca și în alte zile, am parcat în centrul Constanței, pe locurile cu plată. Am folosit aplicația instalată în telefon și am trimis, cu ajutorul ei, un SMS prin are am plătit pentru că urma să folosesc, pentru o oră, acel loc de parcare. M-a costat 45 de cenți.

Am plătit, în ciuda faptului că instanța a decis să anuleze regulamentul parcărilor votat de consilierii locali din municipiul Constanța. Aș fi putut, desigur, să n-o fac, având în vedere acest lucru.

Am văzut un echipaj al Poliției Locale în zonă la un minut după ce am oprit. Cineva parcase pe linia hașurată. Nu s-au grăbit să îl amendeze, ci au bătut la ușa unui magazin, au găsit proprietarul și l-au rugat să nu mai parcheze acolo. N-au verificat însă dacă cei parcați regulamentar au plătit. Cu toate acestea, îmi voi plăti și de acum încolo parcarea.

O voi face pentru că, în opinia mea, să impui o taxă de parcare în centrul orașului este o măsură bună. Mai mult, necesară. Am comparat deseori Constanța cu Cluj-Napoca în ultimii 4 ani. Acolo, o oră de parcare în centru costă 10 lei. La noi e încă foarte ieftin. Ne place în Cluj? Haideți să plătim ca în Cluj!

O să plătesc în continuare pentru că decizia instanței nu spune că nu mai trebuie să plătim locurile de parcare. De altfel, și cei care au atacat regulamentul spun că acestea trebuie plătite. Problema este, în opinia instanței, că nu se poate achita decât dacă ai un telefon mobil. Eu am telefon, am și abonament, deci pot achita.

O să plătesc în continuare pentru că, dacă vrem să avem parte de servicii de calitate, civilizate, de o administrație modernă, trebuie să plătim. Nu e gratis. Nu-mi place deloc faptul că banii nu se folosesc pentru mobilitate urbană, nu au această destinație specială, dar sper ca acest lucru să se schimbe.

O să plătesc în continuare așa cum, la ultima călătorie cu autobuzul, deși eram singurul călător și mergeam o singură stație, deci n-ar fi avut cine să mă controleze, am plătit bilet prin SMS. Nimic nu e gratis.

O să plătesc în continuare pentru că am spus (și o repet de câte ori am ocazia) că trebuie să plătim taxe și impozite și că acestea nu trebuie să fie mici. Ba chiar dimpotrivă, să fie mari, dar să se reflecte în calitatea vieții, a spitalelor, a școlilor, a spațiului urban, etc.

Am plătit și o să plătesc parcarea pentru că a fi sigur că fac tot ce depinde de mine pentru a avea aceste lucruri, pentru a nu-mi reproșa nimic. Și pentru a le putea reproșa, cu inima împăcată, celor care ne conduc dacă nu fac nimic.

P.S. Anularea actualului HCL privind regulamentul parcărilor nu înseamnă că nu mai există nimic în locul lui, ci că se revine la cel vechi, care prevedea plata parcării. Vă amintiți probabil, plata se făcea la taxatori.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

One comment

  • In Cluj, in Sibiu, se plătesc parcările, singura diferență este că, in Constanta, au făcut o treabă de mântuială și au lăsat loc la interpretări, “specific zonei”, ce ii durea sa monteze niste automate de plata a parcării din 200 in 200 de metri, și pe aceeași stâlpi indicatori sa indice și direcția către cel mai apropiat punct de plata?

Leave a Reply

Your email address will not be published.