„Amalia respiră adânc” – un spectacol al studenților actori despre viața unei femei, în comunism și după

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, prezintă în premieră spectacolul-laborator AMALIA RESPIRĂ ADÂNC, spectacol pentru tineret, cu studenți masteranzi ai Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța; piesa a fost pusă în scenă în colaborare cu Teatrul „Căluțul de Mare” în cadrul programului PRIMUL PAS CĂTRE PROFESIONISM.

Spectacolul are loc joi, 17 iunie, la ora 18.00

Textul piesei îi aparține Alinei Nelega, critic literar, dramaturg, eseist, prozator și publicist român contemporan, regia artistică este realizată de Aurel Palade, regizor și manager al Teatrului „Căluțul de Mare” iar coregrafia spectacolului este concepută de Alice Safta.

Spectacolul prezintă povestea vieții unei femei, ce traversează perioada comunistă din România, în intervalul 1960-1989 până în anii 2000; personajul principal este prezentat în diferite etape ale vieții, pe parcursul perioadei întunecate la propriu și la figurat a comunismului dar și după căderea acestuia, când eroina piesei pătrunde în lumea libertății capitaliste, pe care o înțelege la fel de puțin spre deloc.

Finalul ne oferă o stare de confuzie senină, prin care înțelegem că Amalia este o învingătoare, ce reușește să traverseze întunericul comunismului, cu traumele și durerile acestui regim: etapa de pionieră din copilărie, adolescența furată, moartea fiului, ucis în încercarea trecerii clandestine a frontierei sau bucuria dulce-amară a anilor în care își aștepta fratele la aeroport. Aceeași seninătate confuză o ajută să supraviețuiască și în jungla capitalistă, această stare de alienare, reprezentând, probabil, mecanismul mental prin care micuța, ce provenea dintr-o familie cândva bogată, a reușit să învingă regimul totalitar.

Distribuția este alcătuită din studenți masteranzi ai Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța: Cristiana Drăgan, Irenne Aldea, Alina Crăiță, Nicoleta Lungu.

Accesul este gratuit, în  limita locurilor disponibile.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Toaletele amplasate lângă un loc de joacă au fost mutate

Fri Jun 11 , 2021
Toaletele care au fost amplasate lângă un loc de joacă au fost mutate. Reamintim că, ieri copiii și părinții care locuiesc în zona Casei de Cultură din Constanța au avut parte de o surpriză. Azi, 10 iunie, două toalete ecologie au fost amplasate la doi pași de locul de joacă, […]